MARIMEKKO AVASI KOLMANNEN OMAN MYYMÄLÄN AUSTRALIASSA


Marimekko Oyj, Lehdistötiedote 15.9.2014 klo 11.30

Marimekko jatkaa myymäläavauksiaan Australiassa: Melbournen toinen Marimekko-myymälä avasi ovensa 13.9.2014. Uusi myymälä sijaitsee tyylikkäässä vastaremontoidussa Emporium-kauppakeskuksessa yhdellä Melbournen vilkkaimmista ostosalueista aivan kaupungin keskustassa. Emporium Melbournen 225 myymälää edustavat tunnettuja australialaisia ja kansainvälisiä brändejä.

”Monet eurooppalaiset ja amerikkalaiset brändit ovat rantautuneet Australiaan hitaasti. Olemme omassa kategoriassamme yksi ensimmäisistä ulkomaisista brändeistä, jotka ovat ryhtyneet rakentamaan omaa myymäläverkostoa Australiassa, ja on hienoa todeta, että vähittäismyyntimme on kehittynyt lupaavasti, jopa odotettua paremmin. Designimme omintakeisuus ja värikkyys vetoavat australialaisiin, ja avasimme maassa nyt kolmannen oman myymälän”, kertoo Marimekon myyntijohtaja Päivi Lonka ja jatkaa: ”Digitaalisuuden merkitys vähittäiskaupassa kasvaa jatkuvasti, ja selvitämme parhaillaan mahdollisuuksia lisätä tuotteidemme saatavuutta Australiassa myös verkkokaupan avulla.”

Ensimmäiset Australian Marimekko-myymälät avattiin Sydneyssä ja Melbournessa vuonna 2012. Yhtiön tuotteita on myyty maassa 1960-luvulta lähtien, mutta omien myymälöiden ansiosta yhtiö on nyt läsnä markkinalla aiempaa merkittävämmässä mittakaavassa. Yhtiön pitkän aikavälin tavoitteena on laajentaa jakeluaan myös korkeatasoisten erikoisliikkeiden, tavaratalojen ja valikoitujen digitaalisten kanavien kautta.

Aasian-Tyynenmeren alue on yhtiön toiseksi suurin markkina-alue, ja kuluvana vuonna Marimekko jatkaa asemansa vahvistamista tällä markkinalla.

MARIMEKKO OYJ
Konserniviestintä


Piia Kumpulainen
Puh. 09 758 7293
piia.kumpulainen@marimekko.com

JAKELU:
Keskeiset tiedotusvälineet


Marimekko on suomalainen tekstiili- ja vaatetusalan designyritys, joka tunnetaan ennen kaikkea omaleimaisista kuvioista ja väreistä. Yhtiö suunnittelee ja valmistaa korkealuokkaisia kodintavaroita sisustustekstiileistä astioihin sekä vaatteita, laukkuja ja muita asusteita. Kun Marimekko vuonna 1951 perustettiin, sen ennennäkemättömät painokankaat antoivat sille vahvan ja ainutlaatuisen identiteetin. Tuotteita myydään noin 40 maassa. Vuonna 2013 Marimekko-tuotteiden brändimyynti oli noin 191 miljoonaa euroa ja yhtiön liikevaihto 94 miljoonaa euroa. Vuoden lopussa Marimekko-myymälöitä oli 133. Keskeisiä markkinoita ovat Pohjois-Eurooppa, Pohjois-Amerikka ja Aasian-Tyynenmeren alue. Konsernin palveluksessa on noin 500 henkeä. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.marimekko.fi

. .