VD Torbjörn Bjerke lämnar Karolinska Development och styrelsemedlemmen Klaus Wilgenbus utses till tillförordnad VD

STOCKHOLM den 30 september 2014. Karolinska Development meddelade idag att VD Torbjörn Bjerke lämnar företaget och ersätts av Klaus Wilgenbus till dess att en ny, permanent VD har utsetts. Sökandet efter en permanent VD har redan inletts.


”Styrelsen har kommit fram till att vi måste optimera och frigöra det fulla värdet på våra befintliga tillgångar genom att fokusera på de portföljbolag som på kort- och medellång sikt kan nå en värdemässigt avgörande fas i sin utveckling, genom att förändra styrningen i portföljbolagen samt genom att utveckla en ny, mer stringent investeringsstrategi”, säger Karolinska Developments ordförande Bo Jesper Hansen i en kommentar. "Med en ny strategi och ett nytt ledarskap är jag säker på att vi kommer att kunna realisera de verkliga värdena i Karolinska Development och dess portföljbolag."

En bredare analys av Karolinska Developments strategi och portfölj pågår för att fastställa en mer effektiv och tilltalande ny strategi för framtiden.

Till dess att en ny, permanent VD har utsetts kommer Klaus Wilgenbus, ledamot i Karolinska Developments styrelse sedan 2012, vara tillförordnad VD. Torbjörn Bjerke lämnar sin befattning som VD idag, den 30 september 2014, och Klaus Wilgenbus lämnar sin roll som styrelsemedlem i Karolinska Development och tillträder sin nya tjänst med omdelbar verkan.

Dr. Klaus Wilgenbus är en oberoende läkemedelsanalytiker och konsult med dokumenterad ledarerfarenhet inom läkemedelsutveckling, företagsaffärer med erfarenhet av mer än 200 transaktioner, strategiutveckling och omstrukturering av forskningsbolag liksom kommersiella bolag. Han lämnade nyligen Boehringer Ingelheim efter 18 år i olika ledande befattningar.

"Vi är glada över att Klaus har accepterat att bli tillförordnad VD för Karolinska Development till dess att en permanent VD är på plats", säger Bo Jesper Hansen. "Klaus har inte bara en lång erfarenhet av flera områden inom life science-industrin i allmänhet utan också en djup kunskap om vårt företag efter sin tid som styrelseledamot. Vi är övertygade om att Klaus kommer att vidta de omedelbara steg som krävs i slutskedet av utformningen och genomförandet av en ny strategi för vårt företag".

"Styrelsen vill också uttrycka sitt tack till Torbjörn Bjerke för hans engagemang och lojalitet till Karolinska Development sedan bolaget börsnoterades 2011", säger Bo Jesper Hansen.

 

 


För mer information, vänligen:
Kontakta Bo Jesper Hansen, styrelseordförande Karolinska Development, telefon +46 70 29 860 25
Se bifogad CV för Klaus Wilgenbus

 

TILL REDAKTÖRERNA

Om Karolinska Development AB
Karolinska Developments mål är att skapa värde för patienter, forskare, investerare och samhället genom att utveckla innovationer från världsledande forskning till differentierade produkter som kan säljas eller utlicensieras. Affärsmodellen är att SELEKTERA de kommersiellt mest attraktiva medicinska innovationerna som har potential att tillgodose medicinska behov UTVECKLA innovationer till det stadium där den största avkastningen på investeringen kan uppnås samt KOMMERSIALISERA innovationer genom försäljning av företag eller utlicensiering av produkter. Ett exklusivt “deal flow”-avtal med Karolinska Institutet Innovations AB, i kombination med andra samarbetsavtal med ledande universitet, ger ett kontinuerligt flöde av innovationer. Portföljen består idag av 33 projekt, varav 16 projekt är i klinisk utveckling. För mer information: www.karolinskadevelopment.com.

Karolinska Development är noterat på NASDAQ OMX. Karolinska Development kan vara skyldig att offentliggöra informationen i detta dokument i enlighet med lagen om handel med finansiella instrument.


Attachments

CV Klaus K Wilgenbus.pdf