Kerrostalokohteelle korkein yleisöäänestyssijoitus Asuntomessujen historiassa

- YIT:n Drama Queen sijoittui Paras talo -sarjassa toiseksi - YIT:lle myös Asuntomessujen Vuoden sisältöteko -palkinto


Helsinki, Finland, 2014-10-08 11:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- YIT OYJ                                  LEHDISTÖTIEDOTE                                           8.10.2014 klo 12.00

 

Kerrostalokohteelle korkein yleisöäänestyssijoitus Asuntomessujen historiassa

– YIT:n Drama Queen sijoittui Paras talo -sarjassa toiseksi

– YIT:lle myös Asuntomessujen Vuoden sisältöteko -palkinto

Kerrostalokohde on sijoittunut viime kesänä Jyväskylässä pidettyjen Asuntomessujen yleisöäänestyksessä korkeimmalle koskaan, toiseksi, sitten 1970 asti järjestettyjen messujen historiassa. Yleisö äänesti messukohdesuosikista kolmessa sarjassa: Paras talo, Paras sisustus ja Paras piha. YIT:n Maailmanpylväs-tornitalon Draama Queen -huoneisto sijoittui Paras talo -sarjan toiseksi.  

"Tavoittelimme Maailmanpylvään kohteiden, erityisesti Drama Queenin menestystä yleisöäänestyksessä, mutta kyllä toinen sija silti yllätti meidät", kertoo YIT:n asumisen liiketoiminnan kehittämisestä vastaava johtaja Pekka Helin.

"Yllättävintä on nimenomaan on se, että sijoituimme näin hyvin Paras talo -sarjassa. Ajattelimme, että voisimme pärjätä Paras sisustus -sarjassa, kun olimme saaneet sisustusalan huippuammattilaisen Milla Alftanin toteuttamaan teemasisustuksiamme. Paras talo -sarjassa kärkeen sijoittuminen on vahvistus sille trendille, että kerrostaloasuminen nähdään aidosti tasavertaisena vaihtoehtona omakotiasumisen rinnalla", jatkaa Helin.

"Tämä on Asuntomessujen historiassa ensimmäinen kerta, kun kerrostalokohde sijoittuu toiseksi yleisöäänestyssarjassa", vahvistaa Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.

"Kyllä tämä varmasti uusista asumisen tuulista jotain kertoo, joten tulemme perehtymään kerrostaloasumisen mahdollisuuksiin tarkemmin tulevaisuuden messujen suunnittelun yhteydessä", jatkaa Heiskanen.

Drama Queenin kolmen huoneen, keittiön ja saunan asunto on kooltaan 109 neliötä ja se sijaitsee tornitalon 12. kerroksessa. Lisäksi asunnossa on 24-neliöinen terassi. Kaikissa Maailmanpylvään huoneistoissa on parveke ja esteetön järvinäkymä Jyväsjärvelle.

"Drama Queenin sisustuksen keskeisimpänä lähtökohtana oli ainutlaatuinen yhdistelmä, jossa kerrostalo ja järvi kohtaavat. Halusin hyödyntää upean järvinäkymän maksimaalisesti ratkaisuissani ja muokkasin pohjaratkaisua ulottaen maiseman makuuhuoneen perälle asti", kertoo sisustussuunnittelija Milla Alftan.

"Drama Queenin hyvää sijoitusta on varmasti edesauttanut se, että siinä konkretisoituu monen asunnonostajan unelma: kerrostaloasunnon tuoma vaivattomuus ja huolettomuus sekä asunnon pohjan ja sisustuksen mahdollistama kodin yksilöllisyys ja räätälöitävyys. Lisäksi kaiken kruunaa tässä tapauksessa järvinäkymä", sanoo YIT Jyväskylän rakennuttajapäällikkö Seija Takanen.

YIT rakensi Jyväskylän Asuntomessuille 13-kerroksisen Maailmanpylväs-tornitalon, jossa oli kolme messuasuntoa. Messuasuntojen teemasisustusten lähtökohtana olivat YIT:n ideoimat kolme kuvitteellista asukasta: Drama Queen, Viherperhe ja Äijä. Sisustusten toteutuksesta vastasi sisustussuunnittelija Milla Alftan. Messuilla Maailmanpylvään huoneistoista oli esillä yhteensä viisi asuntoa, kohteet 39, 40, 41, 42 ja 43.

Vuoden sisältöteko -palkinto YIT Rakennus Oy:lle

Asuntomessut järjesti tänä vuonna myös erillisen Vuoden sisältöteko -kilpailun messujen näytteilleasettajille. Tavoitteena oli motivoida messujen näytteilleasettajia tuottamaan uutta ja innovatiivista sisältöä messuille. Tulokset kerättiin Asuntomessujen kävijätutkimuksen vapaasta palauteosiosta, jossa kävijät saivat kuvailla mieleenpainuvinta asiaa tämän vuoden Asuntomessuilta. YIT:n toteuttama 13-kerroksinen Maailmanpylväs nousi ylivoimaisesti mieleenpainuvimmaksi asiaksi messuilta. 

"YIT:n toteuttama Maailmanpylväs, sen sisustukset ja eri teemat nousivat monin eri sanamuodoin esille kävijöiden vapaassa palautteessa. Laskimme yhteen kaikki tähän kokonaisuuteen liittyvät maininnat, kuten Drama Queen, tornitalo ja esimerkiksi Maailmanpylväs. Yhteensä mainintoja oli 12,9 prosenttia kaikista kommenteista. Tämä nousi vahvasti esille laajasta näyttelytarjonnasta. Peräti joka kahdeksas kommentti liittyi tähän kokonaisuuteen, ja tämä oli eniten yksittäisen toimijan saamia mainintoja, joten palkinto meni luonnollisesti YIT:lle", Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen perustelee.

Lisätietoja:

Pekka Helin, johtaja, Asumisen liiketoiminnan kehittäminen, YIT Oyj, pekka.helin@yit.fi, puh. 040 588 8135

Seija Takanen, rakennuttajapäällikkö, Talonrakennus Jyväskylän alue, YIT Rakennus Oy, seija.takanen@yit.fi, puh. 040 519 5732

 

Asuntomessujen lehdistömateriaalit, kuten kuvat ja video löytyvät YIT:n nettisivujen uutishuoneesta:

http://www.yit.fi/uutishuone

 

Lehdistömateriaaleja voi tiedustella myös YIT:n viestinnästä: Sari Malka, sari.malka@yit.fi, puh. 050 357 9901

 

YIT on rakennusalan edelläkävijä. Luomme parempaa elinympäristöä Suomessa, Venäjällä, Baltian maissa, Tšekissä ja Slovakiassa. Yli 100 vuoden kokemuksella olemme saavuttaneet vahvan markkina-aseman: Suomessa olemme suurin asuntorakentaja ja yksi suurimmista toimitila- ja infrarakentajista sekä Venäjällä merkittävin ulkomainen asuin- ja aluerakentaja. Visiomme on olla askeleen edellä – asiakkaistamme, yhteistyökumppaneistamme ja henkilöstöstämme välittäen. Työllistämme yli 6 000 henkilöä seitsemässä maassa. Vuonna 2013 liikevaihtomme oli lähes 1,9 miljardia euroa. Osakkeemme noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.yit.fi