UPM NIMETTY YHDEKSI MAAILMAN JOHTAVISTA ILMASTONMUUTOSTA VASTAAN TOIMIVISTA YHTIÖISTÄ


 

(UPM, Helsinki, 15.10. klo 13.00) – UPM on saavuttanut kärkiaseman täysin pistein (100) CDP:n vuoden 2014 Climate Performance Leadership -indeksin A-listalla. UPM oli ainoa paperi- ja metsäteollisuusyhtiö maailmassa, joka saavutti A100 tason.

A-listalla on 187 yhtiötä, jotka ovat esimerkillisellä toiminnallaan pyrkineet hillitsemään ilmastonmuutosta. Nimetyt yritykset on valinnut kansainvälinen, kestävää taloutta edistävä kansalaisjärjestö CDP. Yritystiedot on koottu 767 sijoittajan pyynnöstä. Tämän ryhmän hallinnoimat varat muodostavat yhteensä yli kolmanneksen koko maailman sijoituspääomasta.

CDP:n mukaan johtavat yhtiöt toimivat muita yhtiöitä tehokkaammin ilmastonmuutosta vastaan. Yhtiöt investoivat aktiivisesti päästöjen vähentämiseen ja kertovat avoimesti ilmastoasioistaan. Yhtiöiden panostus tuottaa myös taloudellista tulosta.

"Olemme erittäin ylpeitä tästä tunnustuksesta. UPM on nyt ensimmäistä kertaa mukana maailmanlaajuisessa indeksissä ja jo kuudennen kerran peräkkäin CDP:n Nordic Climate Disclosure Leadership -indeksissä. Täydet pisteet A-listalla tekevät saavutuksesta vieläkin arvokkaamman", toteaa Päivi Salpakivi-Salomaa, UPM:n ympäristö- ja vastuullisuusjohtaja.

"Tunnustus on hyvä osoitus myös Biofore-strategiamme tuloksellisuudesta. Ilmasto on yksi keskeisimmistä yritysvastuun osa-alueistamme. Meillä on erinomaisia näyttöjä päästöjen vähentämisestä, eikä pelkästään perinteisin keinoin vaan myös innovaatioiden, kuten uusiutuvien puupohjaisten biopolttoaineiden kautta", Salpakivi-Salomaa jatkaa.


UPM on edelläkävijä biomassapohjaisissa polttoaineissa. Maailmanlaajuisesti 67 prosenttia UPM:n käyttämistä polttoaineista on biomassapohjaisia. Lisäksi 78 prosenttia yhtiön tuottamasta sähköstä on hiilidioksidineutraalia. Viimeisen vuosikymmenen aikana UPM on investoinut yli miljardi euroa biomassapohjaisen energian ja lämmön tuotantoon.

CDP:n toimitusjohtaja Paul Simpson toteaa: "Kasvihuonekaasupäästöt lisääntyvät edelleen maailmanlaajuisesti, ja edessä on merkittäviä taloudellisia riskejä, ellei suunta muutu. Nyt jos koskaan tarvitaan tietoa yhtiöiden vaikutuksesta ilmastonmuutokseen. UPM ansaitseekin kiitosta monesta syystä. Indeksissä mukana olevat yhtiöt vastaavat kasvaviin ympäristövastuun vaatimuksiin ja osoittavat toiminnallaan hyvää esimerkkiä muille yhtiöille."

A-lista ja yrityskohtaiset tiedot ovat nähtävissä CDP:n verkkosivustolla: https://www.cdp.net/en-US/Pages/events/2014/cdp-leaders.aspx

Lisätietoja:
Päivi Salpakivi-Salomaa, ympäristö- ja vastuullisuusjohtaja, UPM, puh. 0400 754 748


UPM Media Desk
9.00–16.00
Puh. +358 40 588 3284
media@upm.com
www.twitter.com/UPM_News
www.linkedin.com/company/upm-kymmene
www.facebook.com/UPMGlobal


UPM uudistaa bio- ja metsäteollisuutta. Rakennamme kestävää tulevaisuutta kuudella liiketoiminta-alueella: UPM Biorefining, UPM Energy, UPM Raflatac, UPM Paper Asia, UPM Paper Europe and North America ja UPM Plywood. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ne ovat kierrätettäviä. Palvelemme asiakkaitamme maailmanlaajuisesti. Yhtiössämme työskentelee noin 21 000 henkilöä ja vuosittainen liikevaihtomme on noin 10 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM – The Biofore Company – www.upm.fi

CDP on kansainvälinen, voittoa tavoittelematon organisaatio, joka tarjoaa ainoan maailmanlaajuisen järjestelmän, jonka avulla yritykset ja kaupungit voivat mitata, raportoida, hallinnoida ja jakaa tärkeitä ympäristötietoja. CDP:n markkinavoimia edustaviin yhteistyökumppaneihin lukeutuu 767 institutionaalista sijoittajaa, jotka hallinnoivat yli 92 biljoonan dollarin varoja. Yhteistyön on tarkoitus motivoida yrityksiä raportoimaan julkisesti vaikutuksistaan ympäristöön ja luonnonvaroihin ja pienentämään niitä. CDP:llä on maailman suurin ilmastonmuutokseen, vesistöihin ja metsiin liittyviä riskihyödykkeitä koskeva tietokanta. Nämä tiedot ovat tärkeässä osassa strategisten liiketoimintapäätösten, sijoitusten ja käytäntöjen tekemisessä.  Lisätietoja on osoitteessa www.cdp.net ja Twitterissä tunnuksella @CDP.