BTS Group AB förvärvar all affärsverksamhet inom Fenestra, Inc.

Förvärvet innebär att BTS ytterligare förstärker sin position som världsledande konsultföretag inom området affärssimuleringar och strategiskt förändringsarbete


Stockholm, Sverige och Stanford, CT, USA, 2014-10-17 08:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --    

BTS GROUP AB (publ) ­– meddelar att man har tecknat ett bindande avtal om förvärv av all affärsverksamhet inom Fenestra, Inc., en globalt verksam leverantör av teknologi och tjänster inom området kompetensanalys, utvärdering och bedömning av framtida ledare och chefer (assessement services), liksom av tjänster inom ledarskapsutveckling.

"Vi är övertygade om att förvärvet innebär en möjlighet för BTS att skapa ytterligare värde för våra kunder när de efterfrågar moderna metoder för utvärdering och bedömning av framtida ledare och chefer. Förvärvet är ett viktigt steg för BTS i vår strävan att förstärka vår position som världsledande inom strategiskt förändringsarbete fokuserat på att stärka våra kunders effektivitet och konkurrenskraft”, säger Henrik Ekelund, VD och koncernchef för BTS Group AB.

Förvärvet av Fenestra förstärker BTS position inom den snabbt växande marknaden för tjänster och teknologi inom assessement services. I en globaliserad ekonomi ökar kraven på förmågan att utvärdera medarbetare med potential till framgångsrik professionell utveckling. Förmågan att attrahera rätt personal och de största talangerna är i dag viktigare än någonsin, medan de verktyg och metoder för utvärdering av dessa många gånger bygger på gammal teknologi och rön som heller inte utnyttjar digital teknologi effektivt. Tillsammans kommer BTS och Fenestra erbjuda effektiva, banbrytande och digitala lösningar inom detta snabbt växande område.

"Jag kunde inte tänka mig ett mer spännande företag än BTS när vi resonerade om hur vi ville ta nästa steg i vår utveckling", konstaterar Sandra B. Hartog, VD och medgrundare av Fenestra Inc. "Vi delar synen på vikten av en kundfokuserad affärsmodell, strategier för teknisk innovation inom kvalificerad ledarutveckling och framför allt har vi samma syn på nödvändiga kärnvärden för våra verksamheter. Samgåendet kommer att skapa påtagligt värde för våra kunder, anställda och övriga intressenter."

"Vi är glada att välkomna Fenestra in i BTS-gemenskapen. Fenestra har genom åren visat på stor innovationsförmåga och anses ledande inom sitt marknadsområde. Genom förvärvet får BTS tillgång till Fenestras kompletta utbud av lösningar och kombinationen av våra organisationer skapar en starkare bas för framtida tillväxt ", avslutar Henrik Ekelund.

Information om transaktionen

BTS förvärvsstrategi syftar till att bygga en bredare bas för framtida organisk tillväxt, genom aktiv konsolidering i en fragmenterad marknad och med möjligheter att erbjuda nya produkter och tjänster baserade på ledande teknologi.

Genom förvärvet av affärsverksamheten inom Sandra Hartog & Associates, Inc. and Fenestra, Inc tillförs BTS en betydande portfölj av lösningar, processer och produkter inom området assessement (kompetensanalys, utvärdering och bedömning av framtida ledare och chefer) . Förvärvet stärker BTS sammantagna erbjudande inom området strategiimplementation och affärsmannaskap.

Pris och finansiering

BTS förvärvar all affärsverksamhet från Sandra Hartog Associates, Inc. och Fenestra, Inc. inklusive personal, teknologi, immateriella rättigheter, kundrelationer, varumärkesrättigheter samt all utrustning. Förvärvet genomförs genom BTS dotterbolag BTS USA Inc. Förvärvet struktureras enligt följande:

  • Kontant betalning om USD 2,125 miljoner.
  • USD 0,375 miljoner i form av en till säljarna riktad nyemission av BTS aktier om 56,500 B-aktier till en teckningskurs om 47,70 SEK. Emissionen sker med stöd av mandat lämnat vid senaste årsstämman.
  • Tilläggsköpeskilling om maximalt USD 4,1 miljoner förutsatt att Fenestras verksamheten når uppsatta resultatmål fram till och med 2018. Tilläggsköpeskillingen kommer att finansieras genom BTS operativa kassaflöde.

Förvärvet förväntas påverka BTS vinst per aktie positivt under 2015. Inga ytterligare fakta rörande transaktionen har offentliggjorts.

För ytterligare information:

Thomas Ahlerup

Informationschef och chef Investerarrelationer

BTS Group AB (publ)

Tel:                                                          +46-8-5870 7002

Mobil                                                       +46-768-966 300

E-post                                                    thomas.ahlerup@bts.com

 

Om BTS Group AB

BTS samarbetar med ledande företag för att accelerera förändring och förbättra affärsresultat. BTS är världsledande inom skräddarsydda affärssimuleringar och upplevelsebaserad inlärning, lösningar som stöder ledande företag för att växa och bli framgångsrika genom förändrings- och förbättringsprocesser. BTS adderar värde främst inom tre områden: Strategisk utveckling & Affärsmannaskap, Ledarskap och Chefskap, samt Försäljning.

BTS Group med huvudkontor i Stockholm, Sverige har mer än 350 kvalificerade medarbetare på 31 kontor i 22 länder på alla sex kontinenter. BTS arbetar med mer än 400 av världens största och ledande bolag inklusive 30 av världens 100 största bolag som t.ex.: Anglo American, AT&T, Chevron, Coca-Cola, Ericsson, HP, Rio Tinto, Sony, Telefónica, and Unilever.

BTS är noterat på Stockholmsbörsen och handlas under symbolen BTS B. BTS Group AB omsatte 688 MSEK under 2013. 

För mer information om BTS besök os på: http://www.bts.com

Besök gärna BTS pressrum på myNewsdesk: http://www.mynewsdesk.com

Om Fenestra Inc.

Fenestra är en ledande leverantör av HR-teknologi och processer, lösningar för att hantera utvärdering och bedömning av personal. Fenestra har specialiserat sig på att utveckla programvara och metoder vilket erbjuder skalbara och effektiva assessement-centers. Fenestras produkter och tjänster levereras både som skräddarsydda lösningar och standardprodukter. Fenestra har stor erfarenheter från projekt inom många branscher bland annat; Finanssektorn, konsumentvaror, läkemedelsbranschen, tillverkningsindustrin samt sjukvård. För ytterligare information vänligen besök: www.fenestrainc.net

Denna information offentliggörs enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument.


Attachments

141017_BTS Group_Fenestra_FINAL_SWE.pdf