Dėl „Lietuvos energijos gamyba“, AB, Lietuvos elektrinės 1 ir 2 blokų eksploatacijos nutraukimo

Elektrėnai, Lietuva, 2014-10-20 15:47 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- „Lietuvos energijos gamyba“, AB (juridinio asmens kodas 302648707, registruotos buveinės adresas Elektrinės g. 21, Elektrėnai, toliau – Bendrovė) valdyba, įgyvendindama Bendrovės veiklos strategiją ir atsižvelgdama į stebėtojų tarybos atsiliepimą, 2014 m. spalio 20 d. priėmė sprendimą nutraukti Bendrovės valdomos Lietuvos elektrinės 1 ir 2 blokų eksploatavimą nuo 2015 m. sausio 1 d. demontuojant šiuos blokus (1 bloko demontavimo pradžia nuo 2015 m. sausio 1 d., 2 bloko demontavimo pradžia nuo 2015 m. balandžio 1 d.).

1962-1965 m. statybos Lietuvos elektrinės 1 ir 2 blokai yra nekonkurencingi rinkoje, reikalaujantys reikšmingų remonto investicijų ir daugiausiai buvo naudojami šilumai gaminti. Juos pakeis nauji šilumą iš biokuro gaminsiantys įrenginiai Elektrėnuose.

Valentas Neviera, „Lietuvos energijos gamyba“, AB, Korporatyvinės komunikacijos skyriaus vadovas, tel. (8 5) 278 2908, el. paštas valentas.neviera@le.lt