Bavarian Nordic opdaterer på forretningsaktiviter og fremlægger foreløbige finansielle resultater for de første ni måneder af 2014


  • Igangværende partnerforhandlinger omkring selskabets ebolavaccineprogram og PROSTVAC prostatacancerimmunterapi

KVISTGÅRD, Danmark - 22. oktober 2014 - Bavarian Nordic A/S (OMX: BAVA) offentliggjorde i dag en opdatering på selskabets forretningsaktiviteter samt foreløbige finansielle resultater for de første ni måneder af 2014.

Ebolavacciner - udvikling og partnerskab
Det igangværende udbrud af ebola i Vestafrika har skabt fornyet interesse for Bavarian Nordics udvikling af ebolavacciner, idet der ikke findes nogen godkendte vacciner eller behandlinger. Baseret på sin patenterede vaccineteknologi, MVA-BN®, har selskabet udviklet flere vaccinekandidater, der i prækliniske studier har vist at kunne yde beskyttelse mod forskellige stammer af ebolavirussen. Udviklingen af én af vaccinekandidaterne bliver fremskyndet i samarbejde med U.S. National Institute of Allergy and Infectious Diseases, der forventer at påbegynde et klinisk forsøg i 2015.

Selskabet er nu i fremskredne forhandlinger med et medicinalfirma omkring en licens- og produktionsaftale om sine ebolavaccinekandidater.

PROSTVAC fase 3 studiet og partnermuligheder
Siden erhvervelsen af rettighederne til PROSTVAC har Bavarian Nordics strategiske fokus været rettet mod indgåelsen af en aftale om kommercialisering af PROSTVAC. Det kliniske fase 3 studie (PROSPECT) forløber planmæssigt med henblik på at have færdigrekrutteret 1.200 patienter ved årets udgang.

I løbet af studiet har selskabet ført partnerdiskussioner med medicinalfirmaer. En række firmaer viser for øjeblikket interesse i PROSTVAC og Bavarian Nordic er nu i kontraktforhandlinger. De igangværende forhandlinger indbefatter forudbetaling, milepælsbetalinger og royaltybetalinger ved kommercialisering af PROSTVAC. På nærværende tidspunkt kan der dog ikke gives nogen garanti for at en partnerskabsaftale kan indgås.

Foreløbige finansielle resultater for de første ni måneder af 2014
De følgende regnskabstal for koncernen for perioden 1. januar - 30. september 2014 er ikke udtømmende og kun foreløbige. Den fuldstændige delårsrapport for perioden vil blive offentliggjort den 13. november som planlagt. Selskabet fastholder sine forventninger til det økonomiske resultat for 2014 med en omsætning i størrelsesordenen DKK 1.200 mio. og et nulresultat før renter og skat (EBIT). Koncernens kapitalberedskab forventes at være i størrelsesordenen DKK 600 mio. ved årets udgang.

DKK mio.   1/1 - 30/9 2014 1/1 - 30/9 2013
    urevideret urevideret
Resultatopgørelse      
Nettoomsætning     675,6   875,0
Produktionsomkostninger     328,1   346,8
Forsknings- og udviklingsomkostninger     313,5   385,0
Distributionsomkostninger     34,3   27,4
Administrationsomkostninger     121,0   121,8
Resultat af primær drift (EBIT)     (121,3)   (6,0)
Finansielle poster, netto     36,8   (11,7)
Resultat før skat     (84,5)   (17,7)
Periodens resultat     (72,0)   (19,9)
       
Likviditet      
Likvide midler og værdipapirer     236,1   426,0
Kapitalberedskab     356,1   546,0

 

Kontakt
Rolf Sass Sørensen, Vice President Investor Relations. Telefon +45 61 77 47 43

Om Bavarian Nordic
Bavarian Nordic er et internationalt biotekselskab, der udvikler og producerer cancerimmunterapier og vacciner til forebyggelse af infektionssygdomme. Selskabets førende udviklingsprogrammer er PROSTVAC®, en immunterapikandidat til behandling af fremskreden prostatacancer, som er i afsluttende klinisk fase 3 udvikling, og IMVAMUNE®, en ikke-replikerbar koppevaccine, der udvikles og leveres til det amerikanske nationale beredskabslager under en kontrakt med de amerikanske myndigheder. Vaccinen er godkendt i Canada under navnet IMVAMUNE samt i den Europæiske Union under navnet IMVANEX®.

Bavarian Nordics aktier er noteret på NASDAQ OMX Copenhagen under symbolet BAVA (Reuters: BAVA.CO, Bloomberg: BAVA.DC). Selskabet har et sponsoreret ADR-program, som er noteret i USA (OTC) under symbolet BVNRY.

For yderligere information, besøg www.bavarian-nordic.com.

Om MVA-BN® vaccineteknologien
MVA-BN (Modified Vaccinia Ankara - Bavarian Nordic) er Bavarian Nordics egenudviklede og patenterede vaccineteknologiplatform. MVA-BN er en robust og bred anvendelig teknologiplatform, der egner sig til udvikling af vacciner imod en bred vifte af infektionssygdomme.

Ud over at være under udvikling som en sikrere koppevaccine (godkendt i EU og Canada), der er væsentlig for at kunne beskytte immunsvækkede personer, har Bavarian Nordic udført prækliniske og kliniske forsøg med rekombinante MVA-BN-baserede vacciner inden for en lang række infektionssygdomme samt cancer. Mere end 7.500 personer, heraf næsten 1.000 personer med nedsat immunforsvar, er blevet vaccineret med MVA-BN-baserede vacciner, og der er påvist høj immunogenicitet samt en favorabel bivirkningsprofil.

Udsagn om fremtiden
Denne meddelelse indeholder udsagn om fremtiden ("forward-looking statements"), som er forbundet med risici, usikkerheder og andre faktorer, hvoraf mange er uden for vores kontrol. Dette kan medføre, at faktiske resultater afviger væsentligt fra de resultater, som er omhandlet i ovennævnte udsagn om fremtiden. Udsagn om fremtiden inkluderer udsagn vedrørende vores planer, mål, fremtidige begivenheder, præstation og/eller anden information, som ikke er historisk information. Vi påtager os ingen forpligtelser til offentligt at opdatere eller revidere udsagn om fremtiden således, at disse afspejler efterfølgende begivenheder eller omstændigheder, undtagen i det omfang dette er foreskrevet ved lov.


Attachments

201421dk