„Invaldos LT“ ir partnerių konsorciumas pasirinktas galutinėms deryboms dėl „Finastos“ grupės įsigijimo


Vilnius, Lietuva, 2014-10-24 07:43 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- BAB bankas „Snoras“ kreditorių komitetas pranešė, kad nustatė minimalią „Finastos“ bankinės grupės pardavimo kainą ir pardavimo metodą bei įgaliojo bankroto administratorių užbaigti derybas su geriausią pasiūlymą pateikusiu investuotoju – vienos didžiausių turtą valdančių ir investuojančių bendrovių Lietuvoje „Invaldos LT“ ir partnerių konsorciumu.

Sandoriui užbaigti dar reikia Konkurencijos tarybos leidimo bei Latvijos finansų ir kapitalo rinkų priežiūros komisijos pritarimo, taip pat pasirašyti akcijų pirkimo-pardavimo sutartį.

„Invalda LT“ kartu su Audriumi Žiugžda ir kitais profesionaliais bankininkais siekia įsigyti banką „Finasta“ bei finansų maklerio įmonę, o 100 proc. turto valdymo įmonių Lietuvoje ir Latvijoje priklausytų „Invaldai LT“.

„Finastos“ grupę sudaro AB bankas „Finasta“, UAB „Finasta Asset Management“, AB FMĮ „Finasta“ bei Latvijos IPAS „Finasta Asset Management“. 2013 m. pabaigoje šių įmonių nuosavo kapitalo vertė viršijo 7 mln. eurų (24,2 mln. litų).

         Asmuo, įgaliotas suteikti papildomą informaciją:
         Darius Šulnis,
         AB „Invalda LT“ prezidentas,
         tel. (8 5) 279 0601
         el.paštas darius@invaldalt.com