Korjaus: Finnlines on myynyt MS Finnhansa ja MS Finnarrow -nimiset alukset


Helsinki, Suomi, 2014-10-28 15:55 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Finnlines Oyj                                          Pörssitiedote  28.10.2014   klo 16.50

 

 

KORJAUS: FINNLINES ON MYYNYT MS FINNHANSA JA MS FINNARROW -NIMISET ALUKSET

 

Aiemmin tänään julkaistussa suomen kielisessä tiedotteessa oli virheellisesti kirjoitettu omavaraisuusasteesta. Korjattu lause on:  Kun nämä toimenpiteet saadaan päätökseen, ne johtavat Finnlines-konsernissa 62,5 miljoonan euron kumulatiiviseen lisäkassavirtaan, noin 3,5 miljoonan euron myyntivoittoon ja omavaraisuusasteen paranemiseen arviolta 40 prosenttiin neljännellä vuosineljänneksellä.

 

 

FINNLINES ON MYYNYT MS FINNHANSA JA MS FINNARROW -NIMISET ALUKSET

 

Finnlines Oyj on myynyt MS Finnhansa-nimisen aluksen Grimaldi-konsernille 30 miljoonan euron markkinahintaan ja Finnlines Oyj:n tytäryhtiö on allekirjoittanut 32,5 miljoonan euron myyntisopimuksen MS Euroferry Brindisistä (MS Finnarrow) ulkopuolisen tahon kanssa. Kun nämä toimenpiteet saadaan päätökseen, ne johtavat Finnlines-konsernissa 62,5 miljoonan euron kumulatiiviseen lisäkassavirtaan, noin 3,5 miljoonan euron myyntivoittoon ja omavaraisuusasteen paranemiseen arviolta 40 prosenttiin neljännellä vuosineljänneksellä.

 

Finnlines myi nämä kaksi alusta, koska sekä MS Finnhansan että MS Finnarrowin käyttö on ollut kannattamatonta markkinoilla olevan ylikapasiteetin johdosta.

 

Myynneillä ei ole vaikutusta Finnlinesin linjaliikenteen tuottamiseen tai asiakkaille tarjottavaan palvelutasoon.

 

Finnlines Oyj

 

 

Tom Pippingsköld                   Tapani Voionmaa

Talous- ja rahoitusjohtaja         Lakiasiainjohtaja

 

 

 

JAKELU  

Nasdaq OMX Helsinki Oy

Keskeiset tiedotusvälineet

 

 

Finnlines on yksi Itämeren ja Pohjanmeren johtavista roro- ja matkustajaliikennevarustamoista. Yhtiö on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä ja on osa italialaista Grimaldi-konsernia. Grimaldi-konserni on yksi  maailman suurimmista ro-ro varustamoista ja suurin matkustajia ja rahtia kuljettava ”Motorways of the Sea” -operaattori Euroopassa. Tämä yhteistyö mahdollistaa Finnlinesin tarjoamaan linjaliikennepalveluita Välimeren, Pohjois-Afrikan ja Pohjois- ja Etelä-Amerikan välillä.

 

www.finnlines.com