YIT toteuttaa VAK Huoltopalveluille uuden palvelukeskuksen Vantaalle


Helsinki, Finland, 2014-10-31 08:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- YIT OYJ                                                                     Lehdistötiedote                                                    31.10.2014 klo 9:00

 

YIT toteuttaa VAK Huoltopalveluille uuden palvelukeskuksen Vantaalle

YIT rakentaa VAK Huoltopalvelut Oy:lle uudet toimitilat K3 Logistics -alueelle Vantaan Viinikkalaan. Kokonaisuudessaan yli 5 500 m2:n palvelukeskuksessa sijaitsee korjaamotiloja, automaalaamo, rekkojen harjapesu, katsastustilat ja varaosamyymälä. Kohteen rakennustyöt alkoivat lokakuussa 2014 ja tilat otetaan käyttöön syyskuussa 2015. Koko 22 000 m2:n tontti rakennuksineen tulee VAK Oy:n omistukseen. Hankkeen kokonaisarvo on noin 8 miljoonaa euroa.

”Halusimme uudistaa ja tehostaa tilojamme nykypäivän tarpeita vastaavaksi ja mahdollistaa toimintamme laajentumisen. Tutkimme useita vaihtoehtoja tilojemme sijainnille, joista K3:n alue osoittautui sopivimmaksi. Yhteistyössä YIT:n kanssa saimme tarpeisiimme räätälöidyt tilaratkaisut”, kertoo VAK Huoltopalvelut Oy:n toimitusjohtaja Juha-Matti Ruuskanen.

Vantaan Viinikkala kehittyy teollisuusalueena

YIT:n kehittämä K3 Logistics -alue sijoittuu Kehäradan, kiitorata 3:n ja Kehä III:n väliin, mistä alueen nimikin juontaa juurensa. VAK Oy:n kiinteistö on alueen kolmas rakennushanke. K3 Logistics tarjoaa monipuolista tilaa ja mahdollistaa yli 20 hehtaarin kokonsa ansiosta mittavienkin kokonaisuuksien sijoittumisen alueelle.

”Raskaan liikenteen palvelukeskuksen toteuttaminen alueelle osoittaa K3:n sijainnin vahvuuden ja soveltuvuuden monenlaisiin tarpeisiin. Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme tarjota VAK Huoltopalvelut Oy:lle ja muille alueen tuleville toimijoille monipuolisia tiloja näinkin keskeiseltä paikalta ja hyvien yhteyksien ääreltä”, kertoo hankekehityksen johtaja Heikki K Hannukkala YIT:ltä.

Lisätietoja:

Heikki K Hannukkala, johtaja, Hankekehitys, YIT Rakennus Oy, puh. 040 551 5940, heikki.hannukkala@yit.fi

Juha-Matti Ruuskanen, toimitusjohtaja, VAK Huoltopalvelut Oy, puh. 0500 822 154,
juha-matti.ruuskanen@vak.fi

                       

YIT on rakennusalan edelläkävijä. Luomme parempaa elinympäristöä Suomessa, Venäjällä, Baltian maissa, Tšekissä ja Slovakiassa. Yli 100 vuoden kokemuksella olemme saavuttaneet vahvan markkina-aseman: Suomessa olemme suurin asuntorakentaja ja yksi suurimmista toimitila- ja infrarakentajista sekä Venäjällä merkittävin ulkomainen asuin- ja aluerakentaja. Visiomme on olla askeleen edellä - asiakkaistamme, yhteistyökumppaneistamme ja henkilöstöstämme välittäen. Työllistämme yli 6 000 henkilöä seitsemässä maassa. Vuonna 2013 liikevaihtomme oli lähes 1,9 miljardia euroa. Osakkeemme noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.yit.fi

VAK Oy on yksi Pohjoismaiden merkittävimmistä kuljetuskaluston valmistajista. Suomessa VAK on eristettyjen kuormatilojen ja perävaunujen valmistuksen markkinajohtaja. Asiakkaan kannalta olennainen osa VAK:n kokonaisvaltaista palvelua on oma kattava huoltoverkosto. VAK Huoltopalvelut Oy toimii Vahdon lisäksi Espoossa, Lapinlahdella, Seinäjoella, Jyväskylässä, Tampereella, Oulussa ja Turussa. Suomessa VAK on ainoa raskaan kaluston päällirakenteiden valmistaja, jolla on oma huoltoverkosto. Koko VAK työllistää noin 400 ihmistä, joista 130 työskentelee huoltopalveluissa. Pohjoismaista kasvua hakevaan yritykseen kuuluu myös Ruotsissa toimiva myyntiyhtiö VAK Sverige Ab. VAK Oy:n liikevaihto vuonna 2013 oli 52 miljoonaa euroa.