PRF: Baltikumi jäätise ja külmutatud kaupade äritegevuse müügitehing viidi lõpule

Tallinn, Eesti, 2014-11-03 08:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) --

31.10.2014 viidi lõpule Baltikumi jäätise ja külmutatud kaupade äritegevuse müügitehing, mille kohaselt müüdi 100% AS-i Premia Foods tütarettevõtja AB Premia KPC aktsiatest Nordic Foods Holding OÜ-le. Nordic Foods Holding OÜ juhatuse liikmetena asuvad tööle AS-i Premia Foods juhatuse liikmed Katre Kõvask ja Silver Kaur, AS-i Premia Foods juhatuse kolmas liige Erik Haavamäe valiti Nordic Foods Holding OÜ nõukogu liikmeks.

AS Premia Foods, Nordic Foods Holding OÜ ja Shiner Macost Ltd sõlmisid 06.10.2014 aktsiate müügilepingud, mille kohaselt kohustus AS Premia Foods müüma 100% AS-i Premia Foods tütarettevõtjate AB Premia KPC ja OOO Hladokombinat No 1 aktsiatest ning AS-i Premia Foods omandis olevad Venemaa kaubamärgid Nordic Foods Holding OÜ-le ja Shiner Macost Ltd-le. AB Premia KPC on Premia Tallinna Külmhoone AS-i emaettevõtja ja Premia Tallinna Külmhoone AS on omakorda AS-i Premia FFL emaettevõtja. Nordic Foods Holding OÜ on tehingu jaoks asutatud osaühing, mille osalus kuulub Shiner Macost Ltd-le. Shiner Macost Ltd lõplikuks kasusaavaks omanikuks on Andrey Beskhmelnitskiy.

30.10.2014 andis AS-i Premia Foods aktsionäride üldkoosolek kavandatavale tehingule heakskiidu ja 31.10.2014 kandis AS Premia Foods AB Premia KPC aktsiad üle Nordic Foods Holding OÜ-le. 31.10.2014 maksis Nordic Foods Holding OÜ AS-ile Premia Foods ka tehingu ostuhinna (kokku 27 109 000 eurot) esimese osamakse.

Tehingu tulemusena vähenesid AS-i Premia Foods intressikandvad kohustused 30.06.2014 seisuga kokku 1 868 000 euro võrra. Tehingu lõpuleviimisel maksti AS-ile SEB Pank tagasi täies ulatuses AS-i Premia Foods investeerimislaen ja arvelduskrediit.

OOO Hladokombinat No 1 aktsiate müügitehingu lõpuleviimise kavandatav kuupäev on 10.11.2014.

Täiendav informatsioon tehingu ja tehingu tingimuste kohta on kättesaadav AS-i Premia Foods 06.10.2014 börsiteates, mis on kättesaadav siin https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=626802&messageId=777824.

AS Premia Foods jätkab oma tegevust kala ja kalatoodete ärisegmendis uue ärinime AS PRFoods all. Ärinime muudatus jõustub alates AS-i Premia Foods uue põhikirja registreerimisest äriregistris. Vastava avalduse esitas AS-i Premia Foods juhatus 30.10.2014.

Täiendav informatsioon:
         Katre Kõvask