Regnskab for tredje kvartal 2014: Columbus fortsætter resultatforbedring

Columbus fortsætter fremgangen og leverer for 10. kvartal i træk indtjeningsvækst. I årets tre første kvartaler forbedrer Columbus EBITDA med 10% og resultat før skat med 127%. Konsulentvirksomheden viser fortsat vækst i serviceforretningen og i salg af brancheløsninger.


Ballerup, 2014-11-04 14:57 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Columbus A/S har offentliggjort periodemeddelelse for tredje kvartal 2014. Konsulentvirksomheden fremviser et resultat før skat1 på DKK 30,1 mio., som svarer til en stigning på 127% i forhold til samme periode sidste år. EBITDA2 er forbedret med 10% og udgør DKK 45,5 mio. Columbus fastholder forventningerne til 2014

“Columbus præsenterer et tilfredsstillende tredje kvartal med en flot forbedring af resultatet. Vi har øget salget af brancheløsninger og konsulentydelser og vi fortsætter med at styrke vores position på markedet”, siger koncernchef i Columbus, Thomas Honoré.

Hovedparten af Columbus’ datterselskaber viser en positiv udvikling, og specielt har det engelske, russiske og Columbus’ software selskab haft flot fremgang. Koncernen har udfordringer i de norske og amerikanske datterselskaber, som har betydet en væsentlig nedgang i salget, men eksekverer i øjeblikket genopretningsplaner for at få selskaberne tilbage på sporet.

Serviceforretningen fortsætter omsætningsvækst
Columbus fastholder fokus på at øge omsætning og optimere serviceforretningen. I årets første tre kvartaler steg omsætningen med 7%, samtidig med at effektiviteten blev forbedret betydeligt. Samlet set betyder det en væsentlig indtjeningsfremgang i serviceforretningen.

Øget salg af brancheløsninger
Salget af løsninger til detail-, produktions- og fødevarevirksomheder forstætter fremgangen og udgør nu 79% af den samlede omsætning. Salg til produktionsvirksomheder repræsenterer stadig den største andel af omsætningen, men følges tæt af salg til detailbranchen, der har oplevet en vækst på 12% point. Columbus’ køb af e-handel og multichannel virksomheden Omnica, betyder at Columbus har styrket sin markedsposition på detailmarkedet.

E-handel, mobile forretningsløsninger og digitalisering af forretningsprocesser er nogle af de områder, hvor vi oplever øget efterspørgsel fra vores kunder, fordi det er et afgørende element i at skærpe konkurrenceevnen”, siger Thomas Honoré.

1Resultat før skat af fortsættende aktiviteter 

2EBITDA før aktiebaseret aflønning

  

DKK ´000 YTD 2014
Nettoomsætning 627.075
Salg af brancheløsninger 494.707
EBITDA* 45.521
Resultat før skat af fortsættende aktiviteter 30.088

 

         Kontakt for yderligere information
         Communication Manager
         Tine Rasmussen
         tra@columbusglobal.com
         +45 29 69 06 77