Metsä Groups ny mobiltillämpning hämtar uppgifterna om den egna skogen till mobilen


Metsä Group pressmeddelande 5.11.2014

Metsä Forest, som tillhör Metsä Group, kommer som första aktör i Finland ut med en mobiltillämpning av skogsbruksplanen. Tillämpningen är till nytta för skogsägaren såväl på plats i skogen som  långt borta i staden. Tillämpningen kan laddas ner i december.

Den mobiltillämpning som Metsä Group har utvecklat är avsedd för skogsägare för förvaltning av den egna skogsegendomen och skötsel av skogsärenden.

Med tillämpningen kan skogsägaren titta på kartor och flygfotografier över sin skogslägenhet, gå igenom föreslagna åtgärder för figurerna och kvittera att de är utförda. Nästa år kan tillämpningen användas för att sända en begäran om anbud inklusive fotografier på objektet till Metsä Group.

”Med hjälp av tillämpningen är det mycket lätt att figurvis anteckna vilka åtgärder som är utförda i skogen”, berättar direktör för medlemstjänster Juha Jumppanen från Metsä Group. På det sättet hålls skogsbruksplanen kontinuerligt uppdaterad.


Tillämpningen fungerar också i skogen

Med hjälp av tillämpningen kan skogsägaren ta sig från figur till figur till exempel för att titta på brådskande skogsvårdsarbeten, lägga till egna anteckningar och spara den rutt som skogsägaren har gått. Detta är möjligt eftersom tillämpningen utnyttjar telefonens gps-system.

Tillämpningen fungerar även då telefonen inte har täckning. Då telefonen åter hittar nätkontakt, så uppdateras de utförda ändringarna automatiskt också i skogsbruksplanen i den webbaserade tjänsten Skogen på nätet, www.skogenpanatet.fi.


Skogsärenden sköts allt mera på nätet

"Enligt våra kundenkäter vill skogsägarna ha allt mera service på nätet”, säger Jumppanen.

Metsä Group har under de senaste åren satsat kraftigt på att utveckla sina tjänster för skogsägare. ”Vi vill erbjuda de bästa verktygen till förkovrande av skogsegendomen och göra det så lätt som möjligt att sköta sina ärenden med anknytning till skogsägande.”

Metsä Groups mobiltillämpning av skogsbruksplanen kan laddas hos appbutikerna i december.

Mobiltillämpningen är avsedd för Metsäliitto Osuuskuntas ägarmedlemmar och ibruktagningen förutsätter förutom smarttelefon och
bankkoder, att skogsägarens skogsbruksplan eller uppgifter om skogstillgånger finns uppladdade i webbtjänsten Skogen på nätet.


Se presentations videon
(på finska)

Bild Metsä Groups bildarkiv


METSÄ GROUP
Koncernkommunikation

Tilläggsuppgifter:
Juha Jumppanen, direktör för medlemstjänster, Metsä Group, tfn 050 3844 808


www.metsagroup.fi

Metsä Group är en ansvarsfull skogsindustrikoncern, vars huvudråvara är förnybart nordligt trä som odlas på ett hållbart sätt. Metsä Group koncentrerar sig på mjuk- och matlagningspapper, förpackningskartong, massa, träprodukter samt virkesanskaffning och skogstjänster. Koncernens högklassiga produkter kombinerar förnybar råvara, kundorientering, hållbar utveckling och innovativitet. Metsä Groups omsättning uppgick 2013 till 4,9 miljarder kronor och koncernen sysselsätter cirka 11 000 personer. Koncernen är verksam i cirka 30 länder. Metsä Groups moderbolag är Metsäliitto Osuuskunta, som ägs av cirka 123 000 finländska skogsägare.

www.metsaforest.se

Metsä Forest är den finska marknadsledaren inom försäljning av timmer från privatskogar. Vi levererar trä till Metsä Group och erbjuder skogstjänster till ägarmedlemmar i moderbolaget Metsäliitto Osuuskunta. Metsäliitto Osuuskunta har cirka 123 000 medlemmar som äger nästan hälften av Finlands privatskogar.