Halvdelen af kunder med F1-lån har valgt et andet lån


Der er billigere og mindre risikable alternativer til F1-lånet, og det benytter kunderne sig af i stor stil. De vælger længere løbetider til Nykredits og Totalkredits refinansieringer pr. 1. januar 2015.

Fristen for ændring af lån til refinansiering pr. den 1. januar 2015 udløb fredag den
31. oktober. En opgørelse af kundernes valg viser betydelige ændringer i forhold til dem, der blev offentliggjort medio oktober.

Halvdelen af kunder med F1-lån har valgt et andet lån.

Det betyder, at den udbudte mængde af 1-årige obligationer i DKK og EUR ved de kommende auktioner falder fra de oprindeligt annoncerede 72 mia. kr. til 37 mia. kr.

– Vi har lagt mange kræfter i at informere kunderne om, at der nu er billigere og mindre risikable alternativer til F1-lånet. Et F5-lån med afdrag koster i dag 3.333 kr. om måneden efter skat – det er ca. 30 kr. billigere end et F1-lån pr. million, siger vicedirektør Henrik Hjortshøj-Nielsen.

Nykredit og Totalkredit oplever stor interesse for fastforrentede konverterbare lån, som nu udgør 60% af alle nye lånetilbud. Samtidig er efterspørgslen efter F1-lån næsten forsvundet, idet denne låntype kun udgør 2% af de nye lånetilbud.

Faldet i mængden af F1-lån til den kommende refinansiering opvejes ikke af stigninger i de øvrige låntyper til refinansieringsauktionerne.

– Det er vores forventning, at en del af kunderne vil vælge fastforrentede lån eller andre låntyper, som kræver en egentlig låneomlægning. Dermed vil lånene løbende blive udbetalt i perioden frem til årsskiftet og indgå i den almindelige daglige udstedelse, siger Henrik Hjortshøj-Nielsen.
 

Kontakt
Vicedirektør Henrik Hjortshøj-Nielsen telefon 44 55 10 41 eller til Koncernkommunika-tion på telefon 44 55 14 73.


Attachments

Halvdelen af kunder med F1-lån har valgt et andet lån - 07 11 2014.pdf