Priimtas Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos sprendimas dėl suskystintų gamtinių dujų terminalo investicijų projekto derinimo

AB „Klaipėdos nafta“ (toliau – Bendrovė) informuoja, kad 2014 m. spalio 17 d. Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (toliau – VKEKK) priėmė sprendimą, kuriuo:

(i) suderino Bendrovės pateiktą Suskystintų gamtinių dujų terminalo projektą, nustatant preliminarią projekto vertę 301 mln. Lt;

(ii) nustatė, kad aukščiau nurodyta projekto vertė bus naudojama skaičiuojant gamtinių dujų tiekimo saugumo papildomą dedamąją prie gamtinių dujų perdavimo kainos viršutinės ribos 2015 metams;

(iii) įpareigojo Bendrovę, įgyvendinus Suskystintų gamtinių dujų terminalo projektą ir atsiskaičius su visais rangovais bei tiekėjais, per 30 kalendorinių dienų pateikti VKEKK informaciją apie visas projekto įgyvendinimo sąnaudas ir sudaryti sąlygas susipažinti su dokumentais projekto sąnaudų auditui, kurio pagrindu bus patikslinta (i) punkte nurodyta projekto vertė, atlikti.

Taigi, atsižvelgiant į aukščiau nurodytą sprendimą, Bendrovė atkreipia dėmesį, kad minėta projekto vertė yra preliminari, tačiau ne galutinė, ir įgyvendinant projektą ji gali kisti. Bendrovė privalės patikslinti projekto vertę, kaip nurodyta punkte (iii) aukščiau.

Gamtinių dujų tiekimo saugumo papildoma dedamoji prie gamtinių dujų perdavimo kainos viršutinės ribos, kuri bus skaičiuojama naudojant VKEKK nustatytą projekto vertę, nurodytą punkte (i) aukščiau, yra skirta suskystintų gamtinių dujų terminalo pastoviosioms eksploatavimo sąnaudoms, reikalingoms suskystintų gamtinių dujų terminalo veiklai užtikrinti, kompensuoti ir kurią prie gamtinių dujų perdavimo kainos viršutinės ribos mokės sistemos naudotojai, kurie transportuoja gamtines dujas perdavimo sistema, atsiskaitydami už gamtinių dujų perdavimo paslaugas.

Mantas Bartuška, Generalinis direktorius, 8 46 391 763