AS ”mogo” obligācijas iekļaus Nasdaq Baltijas vērtspapīru tirgū


Tallina/Rīga/Viļņa, Baltijas tirgus, 2014. gada 10.novembris – Nasdaq (NASDAQ: NDAQ) informē, ka no 2014.gada 11. novembra finanšu un atgriezeniskā līzinga pakalpojumu sniedzēja AS ”mogo” (biržas kods: MOGO100021A) obligācijas tiks iekļautas Nasdaq Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā.

Šobrīd AS ”mogo” ir emitējusi un biržā tiks iekļauti 19,062 tūkstoši uzņēmuma obligāciju ar nominālvērtību 1000 eiro. Obligāciju gada kupona likme ir 10% ar 7 gadu termiņu un pakāpenisku pamatsummas atmaksu pēdējos divos gados. Saskaņā ar emisijas prospektu, līdz nākamā gada beigām AS ”mogo” ir tiesīga emitēt vēl papildu 938 uzņēmuma obligācijas ar nominālvērtību 1000 eiro.

’’Esam gandarīti, ka AS ”mogo” ir izvēlējusies piesaistīt finansējumu savai attīstībai, veicot publisku obligāciju emisiju un tādējādi veicinot kompānijas atpazīstamību finanšu tirgos,” teica Daiga Auziņa-Melalksne, Nasdaq Baltic Biržas pakalpojumu vadītāja. ’’Tas apliecina pozitīvu Baltijas parāda vērtspapīru segmenta attīstību un sniedz plašākas ieguldījumu iespējas kā privātajiem, tā institucionālajiem investoriem Baltijas reģionā.’’

’’Iekļaujot AS ”mogo” obligācijas Nasdaq Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā, mēs saskatām iespēju iegūt lielāku atpazīstamību jaunu investoru lokā un nodrošināt caurskatāmu uzņēmuma darbību,’’ skaidro AS ”mogo” valdes priekšsēdētājs Jēkabs Endziņš.

Saskaņā ar J.Endziņa teikto, lai gan uzņēmums ir dibināts tikai 2012. gadā, šobrīd AS ”mogo” ir tirgus līderis lietotu transportlīdzekļu finanšu un atgriezeniskā līzinga pakalpojumu sniegšanā Latvijā. Ar skaidru piedāvājumu, ātru līzinga pieteikumu izvērtēšanas procedūru, plašu sadarbību ar transportlīdzekļu tirgotājiem un mērķtiecīgu reklāmas kampaņu, uzņēmums ir spējis piedāvāt saviem klientiem aizdevumus uz izdevīgiem nosacījumiem, kas pēdējā gada laikā ir ļāvis strauji palielināt izsniegto līzingu apjomu un skaitu.

 

Par AS ’’mogo”

AS ”mogo” piedāvā klasisko finanšu līzingu un kreditēšanu pret klientam jau piederošu transportlīdzekli (atgriezeniskais līzings), ko ir iespējams saņemt piesakoties uzņēmuma mājaslapā, mobilajā lapā, pa telefonu, pie vairāk nekā 200 sadarbības lietoto transportlīdzekļu pārdevējiem vai klientu apkalpošanas centros lielākajās Latvijas pilsētās. Saskaņā ar auditētajiem 2014. gada pirmā pusgada rezultātiem AS ”mogo” apgrozījums sasniedza 2.2 milj. eiro, bet pusgada peļņa – 176 tūkst. eiro. Šobrīd ”mogo” grupas uzņēmumi darbojas ne tikai Latvijā, bet arī Igaunijā, Lietuvā un Gruzijā, turklāt uzņēmums plāno paplašināt savu darbību arī citās valstīs. Lai uzzinātu vairāk, apmeklējiet www.mogofinance.com.

 
Par Nasdaq

Nasdaq (Nasdaq: NDAQ) ir pasaulē vadošā biržu kompānija. Tās pakalpojumi - tirdzniecības iespējas investoriem, kotēšanās iespējas uzņēmumiem un biržu tehnoloģijas – tiek sniegti sešos kontinentos. Ar daudzpusīgiem risinājumiem Nasdaq dod iespēju klientiem plānot, optimizēt un īstenot viņu biznesa vīziju ar pārliecību, izmantojot pārbaudītas tehnoloģijas, kas nodrošina caurspīdīgumu un ieskatu mūsdienu globālo kapitāla tirgu virzībai. Kā pirmās elektroniskās biržas izveidotāja pasaulē, Nasdaq izstrādātās biržu tehnoloģijas nodrošina pakalpojumus vairāk nekā 70 biržās 50 valstīs un aptuveni 1 no 10 pasaules vērtspapīru darījumiem. Nasdaq grupas biržās kotējas vairāk nekā 3 500 kompānijas, kuru kopējā tirgus kapitalizācija pārsniedz 8.8 triljonus ASV dolāru, ar vairāk nekā 10 000 korporatīvajiem klientiem. Lai uzzinātu vairāk, apmeklējiet www.nasdaq.com 

Nasdaq Copenhagen, Nasdaq Helsinki, Nasdaq Iceland, Nasdaq Riga, Nasdaq Stockholm, Nasdaq Tallinn, Nasdaq Vilnius, Nasdaq Clearing un Nasdaq Broker Services ir zīmola nosaukumi regulētajiem tirgiem, ko pārvalda: Nasdaq OMX Copenhagen A/S, Nasdaq OMX Helsinki Ltd., Nasdaq OMX Iceland hf., Nasdaq OMX Riga, AS, Nasdaq OMX Stockholm AB, Nasdaq OMX Tallinn AS, AB Nasdaq OMX Vilnius, Nasdaq OMX Clearing AB, Nasdaq OMX Broker Services AB. Nasdaq Nordic ir vienots nosaukums, ko lieto, lai apzīmētu Nasdaq Copenhagen, Nasdaq Helsinki, Nasdaq Iceland un Nasdaq Stockholm kopīgo piedāvājumu. Nasdaq Baltic ir vienots nosaukums, ko lieto, lai apzīmētu Nasdaq Tallinn, Nasdaq Riga un Nasdaq Vilnius kopīgo piedāvājumu. Lai uzzinātu vairāk, apmeklējiet www.nasdaqbaltic.com
 


Brīdinājums par paziņojumiem, kas vērsti uz nākotni

Informācija, kas šeit tiek sniegta, satur uz nākotni vērstus paziņojumus, kas ietver virkni risku un neskaidrību. Nasdaq brīdina, ka jebkura uz nākotni vērsta informācija negarantē, ka nākotnē šādi rādītāji tiks sasniegti, un faktiskos rezultātus var ietekmēt no Nasdaq neatkarīgi apstākļi. Nasdaq neuzņemas nekādu pienākumu publiski atjaunināt jebkuru uz nākotni vērstu paziņojumu.

 

Mediju kontakti:
Dace Bulte
+371 67 212 431
dace.bulte@nasdaq.com