Betting Promotion: DELÅRSRAPPORT Q3 2014


Stockholm, Sweden, 2014-11-11 08:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

(För komplett Kvartalsrapport se bifogad fil)

Viktig information om tillämpning av gällande redovisningsprinciper -

Information om förvärvet av Tain AB per 2013.11.25; Enligt IFRS ses transaktionen som ett omvänt förvärv då säljaren av Tain AB koncernen efter förvärvet har fått ett bestämmande inflytande över Betting Promotion koncernen. I enlighet med god redovisningssed bokförs transaktionen därför som ett omvänt förvärv. Detta innebär att det legalt förvärvade bolaget Tain AB ses som moderföretag ur ett koncernperspektiv vilket betyder att jämförelsesiffrorna i resultat-, balansräkningen och kassaflödesanalysen avser Tain AB koncernens historiska verksamhet.

Juli - September 2014 (Jämförelsetal avser Tain AB-koncernen)

  • Nettoomsättningen uppgick till 1 614 kEUR (179)
  • Periodens resultat uppgick till -266 kEUR (-646)
  • Bruttomarginal för produkten Trading -0,40% jämfört med -0,27% för samma period förra året
  • Nettoomsättningen för produkten Bookmaker ökar med 85% jämfört med samma period förra året och uppgår nu till 290 kEUR
  • 3 nya avtal tecknade under kvartalet för produkten Plattformar
  • Resultat per aktie -0,01 EUR

Januari - September 2014 (Jämförelsetal avser Tain AB-koncernen)

  • Nettoomsättningen uppgick till 5 925 kEUR (576)
  • Periodens resultat uppgick till -380 kEUR (-1 572)
  • Bruttomarginal för produkten Trading 0,46% jämfört med 0,04% för samma period förra året
  • Nettoomsättningen för produkten Bookmaker ökar med 85% jämfört med samma period förra året och uppgår till 813 kEUR
  • 20 nya avtal tecknade under perioden för produkten Plattformar
  • Resultat per aktie -0,02 EUR

VD kommenterar

"Jag känner mig mycket tillfredsställd över att sammanslagningen med Tain har inneburit att vi nu har skapat ett bolag som börjar visa en stabil tillväxt och utveckling. Vi har dock, likväl som tidigare år, drabbats av ett tufft tredje kvartal som resulterade i en förlust. Tradingen föll tillbaka till en nivå i paritet med tredje kvartalet förra året. Utfallet har analyserats mycket grundligt och bolaget har god förståelse för vad som har bidragit till denna resultateffekt och efter interna förändringar i våra system ser vi nu med tillförsikt fram emot årets fjärde kvartal. De övriga två produkterna Bookmaker och Plattform har utvecklats positivt under kvartalet med speciellt utropstecknen för Bookmaker som är inne i en mycket stark tillväxtfas med en tillväxt om 85% i nettoomsättning jämfört med Q3 2013 och uppgår nu till 290 kEUR. Även om tredje kvartalets resultat var en besvikelse känner vi att koncernen fortsätter att utvecklas i rätt riktning.", säger Betting Promotions VD Christer Fahlstedt.

Certified Adviser

Betting Promotion Sweden AB (publ) anlitar Mangold Fondkommission AB som Certified Adviser. Mangold Fondkommission AB kan kontaktas via www.mangold.se eller på telefon +46 8 503 01 550.

Betting Promotion Sweden AB (publ) är holdingbolag till rörelsedrivande dotterbolag. Betting Promotion sätter odds och handlar på sporthändelser. Spel hanteras både innan match och under pågående match, så kallad live betting. Sedan 2003 har Betting Promotion varit market maker på världens ledande spelbörser. Handeln sköts automatiskt och är därigenom menad att vara både effektiv och stabil. Betting Promotion erbjuder även odds till bookmakers.


Attachments

BP-interim-report-2014-Q3.pdf