Pranešimas apie įvykusį AB "Klaipėdos nafta" neeilinį visuotinį akcininkų susirinkimą

Pranešame, kad AB „Klaipėdos nafta“, kodas 110648893, buveinė registruota adresu Burių g. 19, Klaipėda (toliau – Bendrovė), valdybos iniciatyva ir sprendimu 2014 m. lapkričio 11 d. 13.00 val. buvo sušauktas Bendrovės neeilinis visuotinis akcininkų susirinkimas. Susirinkimas įvyko Bendrovės buveinėje, adresu: Burių 19, Klaipėda.

Susirinkimo darbotvarkė:

„Dėl pritarimo AB „Klaipėdos nafta“ valdybos sprendimui sudaryti kredito sutartį su Šiaurės investicijų banku (toliau – NIB) (toliau – Kredito sutartis).“

Priimtas sprendimas:

„Pritarti AB „Klaipėdos nafta“ valdybos sprendimui:

1. Sudaryti kredito sutartį su Šiaurės investicijų banku (toliau – NIB), kurios:

1.1. kredito suma - ne daugiau kaip 34 754 402 (trisdešimt keturi milijonai septyni šimtai penkiasdešimt keturi tūkstančiai keturi šimtai du) eurai (120 000 000 (šimtas dvidešimt milijonų) litų);

1.2. galutinis kredito grąžinimo terminas - iki 2034 m. pirmojo pusmečio;

1.3. palūkanos: kintamos;

1.4. numatyta AB „Klaipėdos nafta“ pareiga, pateikti valstybės garantiją, užtikrinančią AB „Klaipėdos nafta“ pinigines prievoles pagal Kredito sutartį.

2. Pavesti bei įgalioti AB „Klaipėdos nafta“ generalinį direktorių nuspręsti dėl skolinimosi sąlygų, įskaitant, bet neapsiribojant:

2.1. nuspręsti dėl NIB maržos dydžio;

2.2. nuspręsti dėl prašomos išmokėti kredito dalies dydžio ir jo grąžinimo sąlygų.

3. Nustatyti, kad aukščiau 1 ir 2 punktuose numatytas AB „Klaipėdos nafta“ valdybos sprendimas įsigalioja po to, kai jam pritaria AB „Klaipėdos nafta“ visuotinis akcininkų susirinkimas, kaip tai numatyta AB „Klaipėdos nafta“ įstatų 16.10 str.“

Marius Pulkauninkas, finansų ir administravimo departamento direktorius, 8 46 391 763.