Birža atceļ uzraudzības statusu AS „Ditton pievadķēžu rūpnīca”

Nasdaq Riga valde 2014. gada 12. novembrī nolēma nekavējoties atcelt uzraudzības AS „Ditton pievadķēžu rūpnīca” (DPK1R, ISIN kods: LV0000100212).

Uzraudzības statuss AS „Ditton pievadķēžu rūpnīca” tika piemērots 2014. gada 7. maijā, ņemot vērā to, ka uzņēmums 2014. gada 29. aprīlī iesniedza Biržai gada pārskatu par 2013. gadu kopā ar neatkarīgu revidentu ziņojumu, kurā tika iekļauti vairāki pamatojumi atteikumam sniegt revidenta atzinumu. Tādēļ revidents, ņemot vērā šos pamatojumus, kuru ietekmes un/vai iespējamās ietekmes nozīmīguma dēļ nav bijusi iespējama pietiekama un atbilstoša revīzija, kas ļautu revidentam sniegt atzinumu par šo finanšu pārskatu, nebija sniedzis atzinumu par AS „Ditton pievadķēžu rūpnīca” gada pārskatu par 2013. gadu.

Neskatoties uz to, AS „Ditton pievadķēžu rūpnīca” akcionāri 2014. gada 30. jūlijā pieņēma lēmumu apstiprināt Sabiedrības 2013. gada pārskatu kopā ar neatkarīgu revidētu ziņojumu, tādēļ ir uzskatāms, ka vairs nav nepieciešams pievērst tirgus dalībnieku uzmanību faktam, ka revidents nav sniedzis atzinumu par Sabiedrības 2013. gada finanšu pārskatu. Tādējādi ir novērsti apstākļi, kuru dēļ Biržas valde 2014. gada 7. maijā uzņēmumam piemēroja uzraudzības statusu.

Nasdaq Baltic
Issuer Services
www.nasdaqbaltic.com

Nasdaq Baltic ir vienots nosaukums, ko lieto, lai apzīmētu uzņēmumus un biržas/regulētos tirgus un alternatīvos tirgus First North, kurus pārvalda NASDAQ OMX grupā ietilpstošie Baltijas valstīs esošie uzņēmumi, t.i. NASDAQ OMX Tallinn AS, NASDAQ OMX Riga, AS un AB NASDAQ OMX Vilnius.