AS “VEF Radiotehnika RRR” piemērotajam uzraudzības statusam mainīts iemesls


Nasdaq Riga valde 2014. gada 12. novembrī nolēma mainīt AS “VEF Radiotehnika RRR” (RRR1R, ISIN kods: LV0000100972) piemērotā uzraudzības statusa iemeslu.

Birža informē, ka ir beiguši pastāvēt apstākļi pamatojoties uz kuriem Biržas valde 2014. gada 22. jūlijā piemēroja Sabiedrībai uzraudzības statusu atbilstoši Biržas noteikumu "Par finanšu instrumentu iekļaušanu un tirdzniecību biržas regulētajos tirgos” 20.1.2. punkta 9. apakšpunktam, ņemot vērā to, ka AS “VEF Radiotehnika RRR” 2014. gada 19. jūlijā iesniedza revidētu gada pārskatu par 2013. gadu un pārskatam pievienotais neatkarīgu revidentu ziņojums saturēja informāciju par vairākiem apstākļiem, kuru dēļ revidents nav varējis iegūt pietiekamus un atbilstošus revīzijas pierādījumus revidenta atzinuma sniegšanai, tādēļ neatkarīgu revidentu ziņojums saturēja informāciju par pamatojumu atteikumam sniegt atzinumu.

Sabiedrības akcionāri, pamatojoties uz kārtējās akcionāru sapulces laikā sniegto informāciju, ir pieņēmuši lēmumu apstiprināt Sabiedrības 2013. gada pārskatu kopā ar neatkarīgu revidētu ziņojumu, tādēļ ir uzskatāms, ka nav vairs nepieciešams pievērst tirgus dalībnieku uzmanību faktam, ka revidents nav sniedzis atzinumu par Sabiedrības 2013. gada finanšu pārskatu. Tādējādi ir novērsti apstākļi, kuru dēļ Biržas valde 2014. gada 22. jūlijā uzņēmumam piemēroja uzraudzības statusu.

Vienlaicīgi Birža informē, ka sākot ar 2014. gada 12. novembri uzraudzības status tiek piemērots tikai atbilstoši Biržas Noteikumu 20.1.2. punkta 2. apakšpunktam, kas nosaka, ka Birža piemēro uzraudzības statusu, ja Emitentam ir ilgstošas maksātspējas problēmas, jo AS „VEF Radiotehnika-RRR” 2014. gada 19. septembrī informēja, ka 2014.gada 18.septembrī Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesā tika iesniegts pieteikums par tiesiskās aizsardzības procesa uzsākšanu.

Uzraudzības statusa piemērošana nepieciešama, lai piesaistītu tirgus dalībnieku uzmanību.

Nasdaq Baltic
Issuer Services
+371 67212431
www.nasdaqbaltic.com

Nasdaq Baltic ir vienots nosaukums, ko lieto, lai apzīmētu uzņēmumus un biržas/regulētos tirgus un alternatīvos tirgus First North, kurus pārvalda NASDAQ OMX grupā ietilpstošie Baltijas valstīs esošie uzņēmumi, t.i. NASDAQ OMX Tallinn AS, NASDAQ OMX Riga, AS un AB NASDAQ OMX Vilnius.