NEXSTIM LISTAUTUU FIRST NORTH -MARKKINAPAIKALLE HELSINGISSÄ JA TUKHOLMASSA


14.11.2014 Helsinki —  Kaupankäynti Nexstim Oyj:n osakkeilla alkoi tänään First North -markkinapaikalla Helsingissä (kaupankäyntitunnus: NXTMH) ja Tukholmassa (kaupankäyntitunnus: NXTMS). Nexstim Oyj:n toimialaluokitus on Terveydenhuolto, ja se on tänä vuonna jo 40. yhtiö, joka listautuu Nasdaqin First North -markkinapaikalle Pohjoismaissa (Helsinki, Islanti, Kööpenhamina ja Tukholma). Nexstim Oyj on ensimmäinen yhtiö, joka listautuu samanaikaisesti kahdelle Nasdaqin markkinapaikalle.

Nexstim on suomalainen vuonna 2000 perustettu lääkintälaitteita kehittävä ja tuottava teknologiayritys, joka pyrkii parantamaan aivohalvauspotilaiden kuntoutusta. Nexstim on toiminut edelläkävijänä aivodiagnostiikkateknologiassa ja Yhtiön navigointitoimintoa hyödyntävä aivostimulointilaitteisto NBS (navigated brain stimulation) on ensimmäinen ja ainoa tällainen laite, jolla on FDA:n myynti- ja markkinointilupa ja CE-merkintä. Yhtiö on soveltanut kehittämäänsä NBS-laitteistoon navigoivaa kallon läpäisevää sähkömagneettista stimulointiteknologiaa (navigated transcranial magnetic stimulation, nTMS) toiminnallisten aivoalueiden kartoitukseen sekä aivojen puhealueilla että liikeaivokuorella. Lisätietoja osoitteessa www.nexstim.fi

Nexstim Oyj:n toimitusjohtaja Janne Huhtala kommentoi: ”Nexstimin listautuminen sekä Helsingin että Tukholman First North -markkinapaikalle on merkittävä askel yhtiön kasvulle. Suuri kiinnostus listautumisantiamme kohtaan on osoitus innostuksesta yhtiömme ainutlaatuiseen navigointitoimintoa hyödyntävään aivostimulointiteknologiaan ja sen laatuun. Toivotamme kaikki uudet sijoittajat tervetulleiksi ja haluamme kiittää heitä sekä jo aiemmin meihin sijoittaneita osakkeenomistajia tuesta. Odotamme innolla, että voimme kertoa markkinoille enemmän siitä, miten nyt hyvin edennyt aivohalvauskuntoutukseen keskittyvä NBT-laitteiston vaiheen III monikeskustutkimus edistyy.”

“Olemme iloisia voidessamme toivottaa Nexstim Oyj tervetulleeksi First North -markkinapaikalle Terveydenhuollon toimialaluokkaan”, sanoo Adam Kostyál, Nasdaqin Euroopan listautumista vastaava johtaja. “Nexstimin listautuminen kahdelle markkinalle lisää yhtiön mahdollisuutta laajentaa omistajapohjaansa kahdella keskeisellä markkinalla ja toivomme, että muutkin yhtiöt seuraavat tätä esimerkkiä mahdollisuutena lisätä sijoittajanäkyvyyttä.”

Nasdaq Helsingin toimistusjohtaja Lauri Rosendahl sanoi: “Haluamme onnitella Nexstimiä tämänpäiväisestä rinnakkaislistauksesta ja odotamme innolla yhteistyötä yhtiön ja sen osakkeenomistajien kanssa.”

Nexstim Oyj on nimittänyt Hyväksytyksi Neuvonantajaksi UB Capital Oy:n.

 

First North  -markkinapaikka
First North on säännelty monenkeskinen markkinapaikka, jota ylläpitävät eri Nasdaq Nordiciin kuuluvat pörssit. First North ei ole EU:n direktiivin mukainen säännelty markkinapaikka. First North -markkinapaikalla liikkeellelaskijat ovat First North -sääntöjen alaisia eikä liikkeeseenlaskijoita koske säännellyn markkinapaikan kaupankäynnin kohteeksi ottamiseen liittyvät vaatimukset. Sijoittaminen First North -yhtiöihin saattaa sisältää suuremman riskin kuin säännellyllä markkinalla oleviin yhtiöihin sijoittaminen.

Nasdaq-konserni

Nasdaq (Nasdaq: NDAQ) on johtava pörssikaupankäynnin ja -teknologian, markkinainformaation ja listayhtiöpalveluiden tarjoaja kuudella mantereella. Nasdaqin monipuolinen tuotevalikoima tekee mahdolliseksi asiakkaiden luotettavan liiketoimintavision suunnittelun, optimoinnin ja toteutuksen. Nasdaq toteuttaa tämän vahvalla teknologiallaan, joka tuo toimintaan läpinäkyvyyden ja pääomamarkkinoilla toimimiseen tarvittavan tiedon. Maailman ensimmäisen elektronisen pörssimarkkinan kehittäjän teknologiaa käytetään yli 70 pörssin toiminnassa 50 eri maassa ja joka kymmenes pörssikauppa maailmassa toteutetaan Nasdaqin teknologialla. Nasdaq on koti yli 3 500 listayhtiölle, joiden yhteenlaskettu markkina-arvo on yli 8,8 biljoonaa dollaria. Nasdaq Copenhagen, Nasdaq Helsinki, Nasdaq Iceland, Nasdaq Riga, Nasdaq Stockholm, Nasdaq Tallin, Nasdaq Vilnius, Nasdaq Clearing ja Nasdaq Broker Services ovat tuotemerkkejä vastaaville säänneltyjä markkinoita edustaville yhtiöille, joita ovat Nasdaq Copenhagen A/S, Nasdaq OMX Helsinki Oy, Nasdaq OMX Iceland Hf., Nasdaq OMX Riga AS, Nasdaq OMX Stockholm AB, Nasdaq OMX Tallinn AS, AB Nasdaq OMX Vilnius, Nasdaq OMX Clearing AB ja Nasdaq OMX Broker Services AB.  Nasdaq Baltic edustaa Nasdaqin yhteistä tarjontaa Tallinnassa, Riiassa ja Vilnassa. Lisätietoa Nasdaqista löytyy osoitteesta www.nasdaq.com/ambition or www.nasdaqomx.com.

 

Cautionary Note Regarding Forward-Looking Statements

Information set forth in this communication contains forward-looking statements that involve a number of risks and uncertainties.  Nasdaq cautions readers that any forward-looking information is not a guarantee of future performance and that actual results could differ materially from those contained in the forward-looking information.  Such forward-looking statements include, but are not limited to, statements about our capital return initiatives.  Forward-looking statements involve a number of risks, uncertainties or other factors beyond Nasdaq’s control.  These factors include, but are not limited to, Nasdaq’s ability to implement its strategic initiatives, economic, political and market conditions and fluctuations, government and industry regulation, interest rate risk, U.S. and global competition, and other factors detailed in Nasdaq’s filings with the U.S. Securities and Exchange Commission, including its annual reports on Form 10-K and quarterly reports on Form 10-Q.  Nasdaq undertakes no obligation to publicly update any forward-looking statement, whether as a result of new information, future events or otherwise.

 

LISÄTIETOJA:
Maarit Bystedt
maarit.bystedt@nasdaq.com
puh. (09) 6166 7274