Mer än 50 procent av ägarna skriver på teckningsförbindelser till den planerade företrädesemissionen i PledPharma


Stockholm, 2014-11-14 12:45 CET (GLOBE NEWSWIRE) --
Idag klockan 13:00 hålls extra bolagsstämma i PledPharma AB med anledning av styrelsens förslag att bemyndiga styrelsen att fatta beslut om nyemission av aktier. Aktieägare motsvarande 52,5 % av ägandet i PledPharma har åtagit sig att teckna aktier motsvarande sina ägarandelar i den planerade företrädesemissionen. Avsikten är att företrädesemissionen ska genomföras före årsskiftet.

”Det är glädjande att vi har fått en så positiv respons från aktieägare och att vi redan har fått in teckningsförbindelser som omfattar mer än 50 % av den planerade företrädesemissionen”, säger VD Jacques Näsström.

Som tidigare annonserats har PledPharma under året arbetat fram en ny läkemedelskandidat baserad på PLED-plattformen som bedöms ha en betydande kommersiell potential. Läkemedelskandidaten, som nyligen har fått namnet Aladote™, är inriktad mot att minska eller motverka uppkomsten av allvarliga leverskador som en följd av överdosering av paracetamol, en av de vanligaste förekommande förgiftningarna. Problemet med överdosering av paracetamol är stort över hela världen. I Sverige har antalet frågor om paracetamolförgiftningar till Giftinformationscentralen ökat trefaldigt sedan år 2000. I USA ligger överdosering av paracetamol bakom cirka 78 000 akutbesök, cirka 33 000 sjukhusinläggningar och åtskilliga dödsfall årligen.

Motivet med den planerade företrädesemissionen är primärt att erhålla kapital för att ta Aladote™ igenom en klinisk fas II-studie och fram till en licensaffär. Bolaget planerar också att använda en mindre del av likviden till löpande kostnader, uppföljning av patienter i PLIANT-studien samt affärsutvecklingsaktiviteter avseende PledOx® med målet att maximera värdet för PledPharmas aktieägare.

Rådgivare

Finansiell rådgivare till PledPharma AB i samband med den planerade företrädesemissionen är Pareto Securities AB, som även agerar emissionsinstitut i samband med företrädesemissionen.

För ytterligare information kontakta:

Jacques Näsström, VD PledPharma AB, tfn 073 713 09 79

Michaela Gertz, CFO PledPharma AB, tfn 070 926 17 75

Om PledPharma

PledPharma är ett svenskt läkemedelsbolag som utvecklar nya terapier för livshotande sjukdomar. Bolagets initiala mål är att utveckla ett läkemedel, PledOx®, som minskar allvarliga biverkningar i samband med cellgiftsbehandling. I det senast tillkomna projektet PP-100 utvärderas Aladote™ och dess förmåga att minska eller motverka uppkomsten av akut leversvikt som en följd av paracetamolförgiftning. Projekt PP-099 bygger på att begränsa de skador som uppstår på hjärtmuskulaturen när en patient drabbas av akut hjärtinfarkt. Bolaget har potential att erbjuda patienter värdefulla och unika behandlingar för allvarliga, livshotande sjukdomar där det även kan finnas en möjlighet till snabbare registreringsförfarande av läkemedlet i USA s.k. ”breakthrough therapy”. Värdet på den nuvarande marknaden för förebyggande och biverkningsreducerande cancerbehandling uppgår enligt Datamonitor till cirka 70 miljarder kronor. PledPharma (STO:PLED) är listat på Nasdaq First North. Erik Penser Bankaktiebolag är Certified Adviser. För mer information, se www.pledpharma.se


Attachments

Pressmeddelande teckningsförbindelser pre EGM 141114.pdf