„Finasta Asset Management” saņem licenci alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldīšanai un reģistrē ''Core Property Fund''


Ieguldījumu pārvaldes  AS „Finasta Asset Management” 2014.gada 19.novembrī Finanšu kapitāla un tirgus komisijā (FKTK) saņēmusi licenci, kura sniedz iespēju reģistrēt un pārvaldīt alternatīvo ieguldījumu fondus.

Vienlaikus ar licences saņemšanu, FKTK ir reģistrējusi sabiedrības nodibināto slēgto alternatīvo ieguldījumu fondu ''Core Property Fund''.

Licences saņemšana sabiedrībai ļaus diversificēt savu pakalpojumu klāstu, izmantojot jaunus, ieguldījumu risinājumus, ko sniedz alternatīvo ieguldījumu tirgus. 

Savukārt ''Core Property Fund'' ir nekustamā īpašuma fonds, kas veiks ieguldījumus Latvijā, attīstot nekustamo īpašumu projektus un piesaistot profesionālus attīstītājus un būvniekus. Fonda darbības termiņš ir 10 gadi un tas ir paredzēts  profesionāliem ieguldītājiem. Fonda turetājbankas funkciju veiks AS „Swedbank”.

„Līdz ar licences saņemšanu mēs varēsim piedāvāt iespējas dažādot ieguldījumus vietējā tirgū profesionāliem un institucionālajiem investoriem. ''Core Property Fund'' ir mūsu pirmais alternatīvo ieguldījumu fonds, kurš kalpo šim mērķim un mēs prognozējam, ka gada laikā tā  aktīvu apjoms sasniegs 10 miljonus eiro”, saka „Finasta Asset Management” Valdes loceklis Andrejs Martinovs.

 

Informāciju sagatavoja:

Gundega Pakalne

Mārketinga un PR speciāliste

Tel: 67092988

Gundega.Pakalne@finasta.com

www.finasta.lv