Millainen on tulevaisuuden kestävä kaupunkiympäristö?


Helsinki, Finland, 2014-11-25 08:30 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- YIT OYJ                             LEHDISTÖTIEDOTE                              25.11.2014 KLO 9:30

 

Millainen on tulevaisuuden kestävä kaupunkiympäristö?

Tämän päivän kaupunkikehitys vannoo monipuolisuuden nimiin. Mixed use on nimi tiiviille rakentamiselle, joka pitää sisällään palvelut, kaupan, asunnot ja toimistot. 

Yli 100 kaupunkikehittämisen asiantuntijaa on tänään koolla Finlandiatalossa YIT:n järjestämässä Kestävät kaupunkiympäristöt -tapahtumassa etsimässä vastausta siihen, miten kaupunkirakennetta voidaan kehittää vastaamaan uusia ja muuttuvia urbaanielämän tarpeita.

Yksi ratkaisu tiivistämiseen on mixed use, joka tarkoittaa kaupungin monipuolista kehittämistä sijoittamalla samalle alueelle palvelut, kauppa, työ ja kodit. Osa mixed usea on rakennuskannan muunneltavuus. Sama tila voi toimia päivällä eri käytössä ja muuntua illaksi toisenlaiseen käyttötarkoitukseen. Kun kaikki on lähellä, ei omaa autoa välttämättä tarvita ja hiilijalanjälki pienenee.

”Kansainvälisessä tutkimuksesta vertailtiin 20 Euroopan maan yhdyskuntien kestävyyttä. Yksi kestävyyden mittareista tutki, ovatko yhdyskunnat mixed use -tyyppisiä. Suomea tulokset eivät mairitelleet: olimme listan loppupuolella, mutta onneksi suunta on meilläkin kääntymässä”, kertoo YIT:n kaupunkikehityksestä vastaava johtaja Juha Kostiainen.

Kaavoittaja suosii nykyään tehokasta ja tiivistä rakentamista. Se on ekologista ja säästää uuden infrastruktuurin rakentamiselta. Myös Helsingin vuoteen 2050 ulottuvassa yleiskaavassa halutaan tiivistää hajautunutta kaupunkirakennetta ja tehdä kantakaupungista jälleen pääkeskusta-alue.

Tulevaisuuden kaupungit rakentuvat raideliikenteen ympärille. Erityisesti asemaseutujen kehittäminen on ajankohtaista eri puolilla Suomea. Lisäksi ilmastonmuutos, uudet kuluttajatarpeet, monikäyttöisyyden vaatimus ja verkkokauppa muokkaavat tulevaisuuden kaupunkialueita, asumista ja toimitiloja.

YIT:n Kestävät kaupunkiympäristöt –tapahtumassa pohditaan, miten elämykset ja palvelut voidaan integroida uuteen kaupunkitilaan ja miten arjen sujuvuus otetaan huomioon kaupunkikehityksessä. Lisäksi keskustellaan siitä, mihin asuntomarkkinat ovat menossa ja mikä on sijoittajan näkökulma toimitilakehitykseen.

Lisätietoa tapahtumasta ja puhujista:
http://www.talentumevents.fi/tapahtumat/conferences/kestavat+kaupunkiymparistot/a2262831#_program

Lue lisää mixed usesta www.yit.fi/uutishuone

katso Kathrine Heibergin videohaastattelu elävistä kaupunkikeskustoista
http://youtu.be/-EIpiagXR5Y?list=UUrMQ2n5AxyMIi6i4nrAu-_Q

Seuraa tapahtumaa twitterissä #yitkehitys

Juha Kostiainen, johtaja, kaupunkikehitys ja yhteistyösuhteet, YIT Oyj, puh. 0400 721 475, juha.kostiainen@yit.fi
Hanna Malmivaara, viestintäjohtaja, YIT Oyj, puh. 040 561 6568, hanna.malmivaara@yit.fi

 

YIT on rakennusalan edelläkävijä. Luomme parempaa elinympäristöä Suomessa, Venäjällä, Baltian maissa, Tšekissä ja Slovakiassa. Yli 100 vuoden kokemuksella olemme saavuttaneet vahvan markkina-aseman: Suomessa olemme suurin asuntorakentaja ja yksi suurimmista toimitila- ja infrarakentajista sekä Venäjällä merkittävin ulkomainen asuin- ja aluerakentaja. Visiomme on olla askeleen edellä - asiakkaistamme, yhteistyökumppaneistamme ja henkilöstöstämme välittäen. Työllistämme yli 6 000 henkilöä seitsemässä maassa. Vuonna 2013 liikevaihtomme oli lähes 1,9 miljardia euroa. Osakkeemme noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.yit.fi