Prospekt avseende inbjudan till teckning av konvertibler i Karolinska Development AB offentliggjort

STOCKHOLM - 5 december 2014. Prospektet avseende Karolinska Developments emission av konvertibler har godkänts och registrerats av Finansinspektionen och hålls nu tillgängligt på Karolinska Developments hemsida www.karolinskadevelopment.com samt går att nå via Danske Banks hemsida www.danskebank.se/prospekt. Prospektet kan också beställas från Karolinska Development på telefon 08-524 860 70.


Prospektet kommer att skickas per post till Karolinska Developments direktregistrerade aktieägare i Sverige och de länder som ej är undantagna erbjudandet att teckna konvertibler i enlighet med vad som anges i prospektet.

Danske Bank A/S, Danmark, Sverige Filial är finansiell rådgivare och Roschier Advokatbyrå AB är legal rådgivare till Karolinska Development i samband med emissionen av konvertibler.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Bruno Lucidi, VD, Karolinska Development AB
Tel: +46 (0) 72 245 9892, e-mail: bruno.lucidi@karolinskadevelopment.com

Christian Tange, finansdirektör, Karolinska Development AB
Tel: +46 (0) 73 712 14 30, e-mail: christian.tange@karolinskadevelopment.com

 

 

TILL REDAKTÖRERNA

Om Karolinska Development AB
Karolinska Developments mål är att skapa värde för patienter, forskare, investerare och samhället genom att utveckla innovationer från världsledande forskning till differentierade produkter som kan säljas eller utlicensieras. Affärsmodellen är att SELEKTERA de kommersiellt mest attraktiva medicinska innovationerna som har potential att tillgodose medicinska behov UTVECKLA innovationer till det stadium där den största avkastningen på investeringen kan uppnås samt KOMMERSIALISERA innovationer genom försäljning av företag eller utlicensiering av produkter. Ett exklusivt “deal flow”-avtal med Karolinska Institutet Innovations AB, i kombination med andra samarbetsavtal med ledande universitet, ger ett kontinuerligt flöde av innovationer. För mer information: www.karolinskadevelopment.com.
 

Karolinska Development är noterat på NASDAQ OMX (KDEV). Karolinska Development kan vara skyldig att offentliggöra informationen i detta dokument i enlighet med lagen om handel med finansiella instrument.


 

VIKTIG INFORMATION
Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande att sälja eller en uppmaning att förvärva några värdepapper i Karolinska Development AB (publ). (”Bolaget”) i någon jurisdiktion.

De värdepapper som hänvisas till i detta pressmeddelande har inte och kommer inte att registreras enligt US Securities Act, i gällande lydelse (”Securities Act”), och får inte erbjudas eller säljas inom USA utan registrering eller med tillämpning av undantag från registreringskrav enligt Securities Act. Det finns ingen avsikt att registrera några värdepappers som hänvisas till i detta pressmeddelande i USA eller att genomföra ett offentligt erbjudande i USA.

I Storbritannien distribueras och riktas detta pressmeddelande, och annat material avseende de värdepapper som hänvisas till i detta pressmeddelande, endast till, och en investering eller investeringsaktivitet som är hänförlig till detta pressmeddelande är endast tillgänglig för och kommer endast utnyttjas av, ”kvalificerade investerare” (enligt definitionen i paragraf 86(7) i den brittiska Financial Services and Markets Act 2000) som är (i) personer som har professionell erfarenhet av affärer som rör investeringar och som faller inom definitionen av ”professionella investerare” i artikel 19(5) i den brittiska Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2005 (”Föreskriften”); eller (ii) enheter med hög nettoförmögenhet som avses i artikel 49(2)(a)-(d) i Föreskriften (alla sådana personer benämns gemensamt ”relevanta personer”). Personer som inte är relevanta personer ska inte vidta några åtgärder baserat på detta pressmeddelande och inte heller agera eller förlita sig på det.


Attachments

Prospekt avseende inbjudan till teckning av konvertibler i Karolinska Development AB offentliggjort.pdf