Hartmann har modtaget tilkendegivelse fra Sekretariatet for Energitilsynet vedrørende prisfastsættelse af fjernvarme til Tønder Fjernvarmeselskab


Sekretariatet for Energitilsynet ("Sekretariatet") har afgivet en tilkendegivelse, som fastsætter retningslinjer for opgørelse af afregning af fjernvarme mellem Hartmann og Tønder Fjernvarmeselskab fra 2003 og fremefter. Tilkendegivelsen er en følge af Tønder Fjernvarmeselskabs klage til Energitilsynet i 2008. Hartmann er uenig i betragtningerne i tilkendegivelsen, som Sekretariatet lægger til grund for prisfastsættelsen af fjernvarme fra Hartmanns kraftvarmeværk.


Videre sagsforløb
Tilkendegivelsen fra Sekretariatet danner grundlag for en lovpligtig forhandling mellem Hartmann og Sekretariatet, jf. varmeforsyningslovens § 21, stk. 4. Forhandlingen forventes gennemført i 1. kvartal 2015, og hvis denne ikke fører til enighed, lægges Sekretariatets tilkendegivelse til grund for en afgørelse i sagen. I så fald agter Hartmann at påklage afgørelsen til Energiklagenævnet.


Potentielle økonomiske konsekvenser
Hvis Sekretariatets tilkendegivelse lægges til grund for den endelige afslutning af sagen, vil Hartmann blive påført særlige omkostninger i niveauet 50 mio. kr. i form af tilbagebetaling til Tønder Fjernvarmeselskab for perioden fra 2003 til 2014.

Derudover vil en revurdering af værdiansættelsen af Hartmanns kraftvarmeværk med udgangspunkt i Sekretariatets tilkendegivelse medføre særlige omkostninger i størrelsesordenen 17 mio. kr.

Hvis opgørelsen af afregning af fjernvarme i Sekretariatets tilkendegivelse lægges til grund, vil Hartmanns produktion af ægemballage på fabrikken i Tønder endvidere blive pålagt øgede energiomkostninger i niveauet 5 mio. kr. årligt.


Forventninger til 2014 fastholdes
Den verserende sag påvirker ikke resultaterne for 2014. Hartmann fastholder således forventningerne om en omsætning på 1,6-1,7 mia. kr. og en overskudsgrad på 9,0-10,5% i 2014.

Særlige omkostninger forventes fortsat at udgøre i niveauet 7 mio. kr. i 2014.


For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Ulrik Kolding Hartvig
Adm. direktør
Telefon: (+45) 45 97 00 57


Attachments

Selskabsmeddelelse i PDF