YIT toteuttaa kaksi hoivakiinteistöä pääkaupunkiseudulle


Helsinki, Finland, 2014-12-11 14:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- YIT OYJ                             LEHDISTÖTIEDOTE                              11.12.2014 KLO 15:00

YIT toteuttaa kaksi hoivakiinteistöä pääkaupunkiseudulle

YIT on aloittanut kahden hoivakiinteistön rakentamisen pääkaupunkiseudulla. Espoon Laaksolahteen toteutetaan 1 500 m2:n suuruinen vanhusten hoivakoti Vire Koti Huvilaharju, joka valmistuessaan elokuussa 2015 sisältää 40 ympärivuorokautisen palveluasumisen asuntoa kolmessa ryhmäkodissa. Vire koti Huvilaharju sijoittuu rauhalliselle pientaloalueelle Juuritielle ja sen suunnittelussa on huomioitu yhteensopivuus alueen muuhun rakennuskantaan. Se on viimeinen kohde vuonna 2013 solmitusta kaupasta, jossa Trevian Asset Managementin hallinnoima Trevian Care Sub Fund II Ky osti YIT:ltä kolme hoivakiinteistöä. Kiinteistö on vuokrattu kokonaisuudessaan Mainio Vire Oy:lle, joka tulee vastaamaan hoivakodin toiminnasta.

”Vire Koti Huvilaharjun asiakkaat saavat päivittäisissä toiminnoissaan ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa iän tai sairauden, esimerkiksi muistisairauden mukanaan tuomien rajoitteiden vuoksi. Henkilökuntamme auttaa asiakkaita elämään mielekästä ja oman näköistä elämää logoterapeuttisen hoivafilosofian mukaisesti”, kertoo liiketoimintajohtaja Johanna Paavolainen Mainio Vireeltä.

Kirkkonummen Veikkolan alueelle rakennetaan muistisairaiden ja vanhusten hoivakoti Villa Kaskimäki. Hoivakiinteistön laajuus on 1 800 m2 ja se sisältää 40 asukaspaikkaa. Villa Kaskimäen rakennustyöt ovat juuri käynnistyneet ja se valmistuu syyskuussa 2015. Kunnan vuokratontilla sijaitsevan kiinteistön omistaa Erikoissijoitusrahasto eQ Hoivakiinteistöt ja sen toiminnasta tulee vastaamaan Uudenmaan Seniorikodit Oy. Rakennettava kohde on osa aiemmin tiedotettua sopimusta Erikoissijoitusrahasto eQ Hoivakiinteistöjen kanssa.

“Tavoitteenamme on turvallinen, kodikas ja elämän makuinen asumisympäristö jokaisessa hoivakodissamme. Villa Kaskimäessä esteettömyys ja kodikkaat tilaratkaisut edistävät asukkaidemme sujuvaa arkea, mikä on toimintakykyä ylläpitävän ja kuntouttavan hoivan kanssa elämänlaadun perusta muistihäiriöisille. Yhteisöllinen asuminen ja aktiviteetit sekä yksilöllisesti suunnitellut ja toteutetut hyvinvointipalvelut rytmittävät asukkaiden arkea. Maukas kotiruoka valmistetaan paikan päällä, mistä olemme ylpeitä”, kertoo Uudenmaan Seniorikotien toimitusjohtaja Lauri Romppanen.

YIT on erikoistunut erilaisten hoivahankkeiden kuten erityisryhmien palvelutalojen ja päiväkotien kehittämiseen, suunnitteluun ja rakentamiseen.

”Me yhdistämme toimijat ja tekijät, kehitämme kuhunkin hankkeeseen sopivan liiketoimintamallin ja hoidamme kaikki käytännön asiat. Hoivapalvelujen tuottaja on alusta lähtien mukana suunnittelussa, joka mahdollistaa toimintakonseptia parhaiten palvelevien tilojen toteuttamisen. Palvelumme laadusta kertovat vakioasiakkaat, jotka palaavat luoksemme yhä uudestaan tarpeittensa kanssa”, kertoo hankekehityspäällikkö Anne Suojoki YIT:ltä.

Linkki kuvakoriin:

http://yit.materialbank.net/NiboWEB/YIT/showCartPublicContent.do?uuid=6823527&random=969605&lang=en

Lisätietoja:

Anne Suojoki, hankekehityspäällikkö, Toimitilat ja Infra, YIT Rakennus Oy, puh. 040 745 4587, anne.suojoki@yit.fi

 

YIT on rakennusalan edelläkävijä. Luomme parempaa elinympäristöä Suomessa, Venäjällä, Baltian maissa, Tšekissä ja Slovakiassa. Yli 100 vuoden kokemuksella olemme saavuttaneet vahvan markkina-aseman: Suomessa olemme suurin asuntorakentaja ja yksi suurimmista toimitila- ja infrarakentajista sekä Venäjällä merkittävin ulkomainen asuin- ja aluerakentaja. Visiomme on olla askeleen edellä - asiakkaistamme, yhteistyökumppaneistamme ja henkilöstöstämme välittäen. Työllistämme yli 6 000 henkilöä seitsemässä maassa. Vuonna 2013 liikevaihtomme oli lähes 1,9 miljardia euroa. Osakkeemme noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.yit.fi