Par izmaiņām IPAS „Finasta Asset Management” akcionāru struktūrā


Viena no vadošajām Lietuvas investīciju kompānijām „Invalda LT” 2015.gada 5.janvārī pabeidza darījumu, kurā iegādājās 100 procentus IPAS „Finasta Asset Management” akciju.

Uz 2014.gada beigām IPAS „Finasta Asset Management” Latvijā pārvaldīja aktīvus 48 tūkstošiem klientu, kopsummā par EUR 45.1 milj. eiro.

„Finasta Asset Management” Latvijā darbojas kopš 2002.gada un šobrīd pārvalda trīs Valsts Fondētās pensiju shēmas (pensiju 2.līmeņa) plānus „Finasta Konservatīvais IP”, „Finasta Komforts”, „Finasta Ekstra Plus”, trīs brīvprātīgās pensiju shēmas (pensiju 3.līmeņa) ieguldījumu plānus „Saule-Sabalansētais”, „Dzintars-Konservatīvais”, „Jūra-Aktīvais”, trīs atvērtos ieguldījumu fondus „Finasta Sabalansētais fonds”, „Finasta Obligāciju Fonds”, „Finasta Baltic Fund”, alternatīvo ieguldījumu Fondu ''Core Property Fund'', kā arī privāto un institucionālo klientu ieguldījumu portfeļus.

Kompānija ''Invalda LT'' ir dibināta 1991.gadā Lietuvā, un ir uzņēmums, kas veiksmīgi pārvaldot savu vairāku tūkstošu akcionāru kapitālu, gadu gaitā to ir palielinājis līdz vairākiem simtiem miljonu. ''Invalda LT'' akcijas tiek veiksmīgi tirgotas NASDAQ OMX Vilnius biržā no 1995.gada un to vērtība kopš pirmsākumiem ir pieaugusi vairāk nekā 50 reizes. Kopš dibināšanas, „Invalda LT” ir veikusi vairākus desmitus iegādes, realizācijas un kapitāla piesaistes darījumu, kuru kopējā vērtība sasniedz aptuveni 1,14 miljardus eiro.

Pilnvarotā persona papildu informācijai par darījumu un „Invalda LT”:

Darius Sulnis

„Invalda LT” Prezidents

Tālrunis +370 5279 0601

E-pasts: Darius@InvaldaLT.com

 

Papildus informācija par IPAS „Finasta Asset Management”

Gundega Pakalne

Tel: 67092988

Gundega.Pakalne@finasta.com

www.finasta.lv