Stockmann toteuttaa uutta strategiaansa – suunnittelee yhteistyötä Expert-kodinkoneketjun kanssa


Helsinki, Suomi, 2015-01-09 10:30 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- STOCKMANN Oyj Abp, Lehdistötiedote 9.1.2015 klo 11.30 EET

Stockmann-tavaratalot ja -verkkokauppa keskittyvät uuden strategiansa mukaisesti entistä vahvemmin muodin, kosmetiikan ja kodin tuotteisiin sekä Stockmann Herkkuun. Tavaratalojen asiakaskokemusta parannetaan täydentämällä tarjontaa houkuttelevilla vuokralaisten tuotteilla ja palveluilla.

Strategian toteuttamiseksi Stockmann neuvottelee liiketilojen vuokraamisesta tavarataloistaan Expert ASA Oy:lle, joka on Suomen nopeimmin kasvava kodinkoneketju. Suunnitelmissa on avata ensimmäinen Expert-myymälä Helsingin keskustan Stockmann-tavaratalon tiloihin toukokuussa 2015. Tämän jälkeen tavoitteena on laajentaa yhteistyötä Expertin kanssa useisiin muihin Stockmannin tavarataloihin Suomessa.

”Tavoitteena on uuden strategiamme mukaisesti olla elämyksellinen kauppa asiakasta varten. Haluamme varmistaa, että Stockmannin asiakkaat saavat jatkossakin yhden katon alta laajan ja laadukkaan tuotevalikoiman”, johtaja Björn Teir Stockmannilta sanoo.

Uuden yhteistyökumppanuuden myötä Stockmann suunnittelee luopuvansa vaiheittain, huhtikuusta 2015 alkaen, omasta elektroniikan ja isojen kodinkoneiden tuotevalikoimastaan, jota se on myynyt Suomen tavarataloissaan ja stockmann.com-verkkokaupassa. Stockmann jatkaa itse mm. ruuanlaittoon ja kauneudenhoitoon liittyvien pienlaitteiden myyntiä.

Tavaratalojen elektroniikkaosastoilla työskentelevä myyntihenkilöstö jatkaa Stockmannin palveluksessa. Stockmannin elektroniikan osto-organisaatiossa muutokset voivat johtaa alle kymmenen henkilön vähennykseen.

”Stockmannin tavoin Expert on tunnettu laadukkaana hyvän palvelun ostopaikkana. Haluamme tarjota Stockmannin asiakkaille aiempaakin laajemman valikoiman elektroniikkaa kilpailukykyiseen hintaan. Suunnitelmissa on, että Expert täydentää Stockmannin kanta-asiakastarjouksia niin tavarataloissa kuin verkkokaupassakin ja on mukana syksystä 2015 lähtien myös Hullujen Päivien kampanjassa”, Expertin toimitusjohtaja Mika Aro sanoo.

Lisätietoja:
Björn Teir, johtaja, Real Estate, Stockmann Oyj Abp, puh. 050 553 5108
Mika Aro, toimitusjohtaja, Expert ASA Oy, puh. 040 543 9707


www.stockmanngroup.com


STOCKMANN Oyj Abp

Nora Malin
viestintäjohtaja


Jakelu:
Keskeiset tiedotusvälineet