Stockmann implementerar sin nya strategi – planerar samarbete med elektronik- och vitvarukedjan Expert


Helsingfors, Finland, 2015-01-09 10:30 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- STOCKMANN Oyj Abp, Företagsmeddelande 9.1.2015 kl. 11.30 EET

Stockmanns varuhus och nätbutik fokuserar enligt sin nya strategi allt starkare på mode, kosmetik och produkter för hemmet samt på Stockmann Delikatessen. Kundupplevelsen i varuhusen förbättras genom att komplettera utbudet med produkter och tjänster från attraktiva hyresgäster.

För att verkställa strategin förhandlar Stockmann om att hyra ut affärslokaler i sina varuhus till Expert ASA Oy, som är Finlands snabbast växande elektronik- och vitvarukedja. Planerna är att öppna den första Expertbutiken i Stockmanns varuhus i Helsingfors centrum i maj 2015. Efter detta är målet att utvidga samarbetet med Expert till flera Stockmannvaruhus i Finland.

”Målet är enligt vår nya strategi att erbjuda inspirerande kundupplevelser. Vi vill säkerställa att Stockmanns kunder även i fortsättningen får ett brett och högklassigt produktsortiment under ett och samma tak”, säger Stockmanns direktör Björn Teir.

Som en följd av det nya affärspartnerskapet planerar Stockmann att fr.o.m. april 2015 stegvis avstå från försäljningen av elektronik och vitvaror i sina varuhus och nätbutiken stockmann.com. Stockmann fortsätter att själv sälja mindre apparater för bl.a. matlagning och skönhetsvård.

Försäljningspersonalen på varuhusens elektronikavdelningar fortsätter i Stockmanns tjänst. Inom Stockmanns inköpsorganisation för elektronik kan förändringarna leda till en minskning på under 10 personer.

”I likhet med Stockmann är Expert känt som ett kvalitativt inköpsställe med god betjäning. Vi vill erbjuda Stockmanns kunder ett allt bredare urval elektronik till konkurrenskraftigt pris. Planerna är att Expert kompletterar Stockmanns stamkundserbjudanden både i varuhusen såsom i nätbutiken, och även deltar i Galna Dagar-kampanjerna fr.o.m. hösten 2015”, säger Experts verkställande direktör Mika Aro.


Närmare information:
Björn Teir, direktör, Real Estate, Stockmann Oyj Abp, tel. +358 50 553 5108
Mika Aro, verkställande direktör, Expert ASA Oy, tel. +358 40 543 9707


www.stockmanngroup.com


STOCKMANN Oyj Abp

Nora Malin
kommunikationsdirektör


Distribution:
Centrala massmedia