KONECRANES LEVERERAR 16 RTG-KRANAR TILL APM TERMINALS


Konecranes har fått en viktig beställning på gummihjulsportalkranar (RTG-kranar) till APM Terminals. Beställningen är tudelad. Tolv av RTG-kranarna levereras till APMT Algeciras i Spanien, medan fyra kranar levereras till APMT Apapa i Lagos, Nigeria. Beställningen bokfördes under fjärde kvartalet 2014.

De beställda Konecranes RTG-kranarna till APMT Algeciras är högproduktiva RTG-kranar med 16 hjul och en lyftkapacitet på 41 ton. De kan stapla en över fem containrar högt och sex plus lastbilsfil brett.

Kranarna kommer att utrustas med Konecranes aktiva lastkontroll, som förhindrar containersvaj och avsevärt förbättrar prestandan vid hantering av containrar. DGPS autostyrning, som håller kranen på en förprogrammerad rak rutt, är också inkluderat. Kranarna utrustas även med ett system för förebyggande av stapelkollision samt Konecranes TRUCONNECT® fjärrövervakningssystem.

Kranarna kommer att levereras i slutet av 2015 och början av 2016. Parterna har beslutat att inte avslöja orderns värde.

”Det känns mycket bra att vi fick denna beställning från APM Terminals. Den är ett genombrott i Europa, ett tecken på att APMT litar på vår teknologi och vår förmåga att ge support för våra kranar. Vi kommer att se till att deras tillit till oss är berättigad”, säger Ville Hoppu, Försäljningschef (Europa), Konecranes/Hamnkranar.

Fyra till Lagos

Fyra Konecranes RTG-kranar kommer även att levereras till APMT Apapa i Lagos, Nigeria. Detta är en tilläggsbeställning, som ökar det totala antalet Konecranes RTG-kranar i Apapa till 14. Alla 14 RTG-kranar från Konecranes är RTG-kranar med 16 hjul, de är utrustade med system för förebyggande av stapelkollision, Konecranes bränslesnåla teknologi, DGPS autostyrning och kranstyrningssystem. De har en lyftkapacitet på 41 ton och kan stapla en över 5 containrar högt och sju plus lastbilsfil brett. Kranarna är också utrustade med Konecranes TRUCONNECT® fjärrövervakningssystem.

”Denna uppföljande order till APMT Apapa visar att våra RTG-kranar är mycket effektiva, pålitliga kranar på vilka APM Terminals baserar sin verksamhet i Nigeria”, säger Antoine Bosquet, Försäljningsdirektör (Indien, Mellanöstern, Afrika), Konecranes/Hamnkranar. 
 
För mer information:
Press
(Gällande Algeciras)
Ville Hoppu, Försäljningschef Europa (Konecranes/Hamnkranar)
E-post: ville.hoppu@konecranes.com eller telefon +358 20 427 2655

(Gällande Apapa)
Antoine Bosquet, Försäljningsdirektör Indien, Mellanöstern, Afrika (Konecranes/Hamnkranar)
E-post: antoine.bosquet@konecranes.com eller
telefon +358 20 427 2747

Investerare och analytiker
Miikka Kinnunen, Direktör, Investerarrelationer
E-post: miikka.kinnunen@konecranes.com eller telefon +358 20 427 2050

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2013 omsatte koncernen 2 100 MEUR. Koncernen har 12 000 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR1V).