Kentima lanserar nya produktområden


Kentima introducerar under våren två nya produktområden, PSIM och NVR, inom affärsområdet Security. Med dessa två produktområden skapar Kentima ett tydligare och kraftfullare erbjudande inom säkerhet och samtidigt möter marknadens efterfrågan.

Det första produktområdet, som lanseras på Intersec i Dubai 18 januari, är Physical Security Information Management Software (PSIM). Inom PSIM kommer Kentimas fokus ligga på arbetet med att vidareutveckla deras överordnade mjukvara WideQuick för olika applikationer inom säkerhetsområdet, den nya mjukvaran kommer att benämnas WideQuick PSIM. Den första versionen av WideQuick PSIM kommer att vara leveransklar under mars 2015.

Senare under våren kommer Kentima att lansera produktområdet Network Video Recorder (NVR). Kentima har under en längre tid haft för avsikt att använda sin betydande kunskap inom produktområdet industridatorer för att utveckla en driftsäker NVR baserad på sin mjukvaran Ethiris VMS. Det är ett efterfrågat produktområde på marknaden och med Kentimas långa erfarenhet av att utveckla industridatorer är detta ett naturligt steg att ta. Kentimas första Ethiris NVR kommer att vara leveransklar i början av maj 2015.

- Vårt affärsområde Security får nu ett ännu tydligare och bättre erbjudande mot marknaden. Vi är på många sätt unika med vårt erbjudande och våra kunder kommer att få ännu fler fördelar av att välja produkter från Kentima. Detta är ett av flera viktiga steg som vi tar just nu och som kommer att påverka vår försäljning positivt, såväl i Sverige som internationellt, säger Kent Nilsson VD på Kentima.

Staffanstorp 2015-01-15

För mer information vänligen kontakta:
Kent Nilsson, VD
E-post: kent.nilsson@kentima.se
Telefon: +46 (0)46-25 30 40

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Kentima Pressrelease 2015-01-15.pdf

Om Kentima
Kentima är ett innovativt företag som bedriver utveckling, tillverkning och försäljning av avancerade produkter avsedda för automations- och säkerhetsbranschen. Inom våra affärsområden Automation och Security erbjuder vi marknaden sex olika produktområden. Våra produkter ger användaren unika möjligheter att skapa effektiva lösningar som övervakar, höjer säkerheten och ökar produktiviteten inom olika typer av verksamheter, allt från stora process- och tillverkningsindustrier, flygplatser, köpcentrum, sjukhus, skolor och fängelser till den lilla närbutiken.

Kentimas produktområden innehåller avancerade och kostnadseffektiva produkter som förenklar arbetet för våra integratörer och slutanvändare. Vi säkerställer att våra produkter ständigt upprätthåller marknadens krav på hög kvalitet, flexibilitet och stabilitet. Det i kombination med användarvänlighet, enkel integration med andra system och en attraktiv prisbild gör att våra produkter är det självklara valet i viktiga projekt inom säkerhet och automation.

Kentima är ett helägt dotterbolag till Kentima Holding AB som är noterat på NASDAQ Stockholm First North. Certified Adviser är Consensus Asset Management AB.

Kentimas produktområden:
· Video Management Software, Ethiris®
· Network Video Recording, Ethiris® NVR
· PSIM Software, WideQuick® PSIM
· HMI/SCADA Software, WideQuick®
· Industrial Computers, Oe
· Operator Panels, WideQuick® HMI Panel


Attachments

kentima_press_150115.pdf