Taaleritehdas rakentaa Alavieskaan 6 uutta tuulivoimalaa


Helsinki, 2015-01-20 08:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) --

  • Taaleritehdas investoi 35 miljoonaa euroa
  • Alavieskan Kytölässä rakentaminen käynnistyy välittömästi, sähköntuotanto alkaa syksyllä 2015
  • Pääurakoitsijana toimii NCC Rakennus Oy ja tuulivoimalat toimittaa Vestas Finland Oy 

Taaleritehtaan pääomarahasto investoi Alavieskan Kytölään 35 miljoonan euron arvoisen tuulipuiston, johon tulee yhteensä 6 tuulivoimalaa.  Hankkeen maanrakennustyöt alkavat jo tällä viikolla. Voimaloiden pystytys tapahtuu ensi syksyn aikana ja sähköntuotanto käynnistyy vuoden viimeisellä neljänneksellä. 

Voimaloiden toimittaja on Vestas, yksi maailman johtavista tuulivoimalavalmistajista. Kytölään pystytettävien voimaloiden roottorin halkaisija tulee olemaan 126 metriä ja napakorkeus 137 metriä. Yksikköteholtaan voimalat ovat 3,3 MW tehoisia ja kaikkien kuuden voimalan yhteenlaskettu vuotuinen sähköntuotanto vastaa n. 20 000 kerrostaloasunnon vuotuista sähköntarvetta.

”Taaleritehtaan Tuulitehtaan toisen rahaston investoinnit ovat lähteneet hyvin käyntiin. Taaleritehtaan tavoite on investointien kautta luoda elinvoimaa Suomeen ja myös tuulipuistojen lähialueille”, kertoo Taaleritehtaan tuulivoimapäällikkö Erkki Kunnari.
 

Taaleritehtaan tuulivoimainvestoinnit myötätuulessa

Taaleritehtaan ensimmäinen tuulipuisto valmistui Honkajoelle heinäkuussa 2013 ja on täydessä toiminnassa. Parhaillaan valmistumassa on Suomen suurin tuulivoimapuisto Iihin, yhteensä 27 voimalaa, josta Nybyn alueella olevat 8 voimalaa ovat jo sähköntuotannossa. Rakenteilla on myös Ylivieskaan seitsemän voimalaa. Alavieskan hankkeen lisäksi Taaleritehtaalla on suunnitteilla noin 150 tuulivoimalaa. Taaleritehtaan Tuulitehdas on yksi Suomen suurimpia tuulivoimatoimijoita. Taaleritehtaan Tuulitehtaan jo suljetun ensimmäisen rahaston omistajina on yli 200 Taaleritehtaan asiakasta. Alavieskan hanke on osa Taaleritehtaan Tuulitehtaan toista rahastoa, joka on auki vielä sijoituksille. Tavoitteena on kerätä rahastoon merkittävä määrä pääomaa tuulihankkeiden toteuttamiseen Suomessa.

Lisätietoja: 

Erkki Kunnari
tuulivoimapäällikkö
Taaleritehtaan Pääomarahastot Oy
Puh. 040 809 68 40
erkki.kunnari@taaleritehdas.fi
        
   
Karri Haaparinne
toimitusjohtaja
Taaleritehtaan Pääomarahastot Oy
Puh. 040 519 0441
karri.haaparinne@taaleritehdas.fi
 

Taaleritehdas lyhyesti

Taaleritehdas on finanssiryhmä, joka on listattu First North Finland- markkinapaikalle NASDAQ OMX:n ylläpitämään Helsingin pörssiin. Taaleritehdas keskittyy yksityishenkilöiden kokonaisvaltaiseen yksityispankkiiripalveluun ja instituutioasiakkaiden omaisuudenhoitoon. Taaleritehtaalla on lisäksi pääomarahastotoimintaa, rahoitusyhtiötoimintaa sekä omaa sijoitustoimintaa. Taaleritehdas konserni koostuu emoyhtiö Taaleritehdas Oyj:stä sekä neljästä liiketoiminnallisesta tytäryhtiöstä: Taaleritehtaan Varainhoito Oy:stä, Taaleritehtaan Pääomarahastot Oy:stä, Taaleritehtaan rahoitusyhtiö Lainaamo Oy:stä sekä Taaleritehtaan sijoitusyhtiö Taaleritehtaan Sijoitustehdas Oy:sta. Lisäksi Taaleritehtaalla on fyysistä kultaa tarjoava Kultataaleri Oy, yritysvakuutusten kilpailutusta tarjoava Vakuutusvahti Oy sekä vero- ja lainopillista neuvontaa tarjoava Taaleritehtaan Holvi Oy. Taaleritehdas on myös aloittanut varainhoitopalveluiden tarjonnan Turkissa. Ryhmässä on yli 140 työntekijää. Toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Turussa, Porissa, Oulussa, Istanbulissa ja Nairobissa. Taaleritehdas on yrittäjävetoinen kasvuyritys. Taaleritehtaalla on hoidettavia varoja 3,3 miljardia euroa ja asiakkaita 2900 kesäkuun 2014 lopussa. Taaleritehtaan toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme: www.taaleritehdas.fi

Taaleritehdas nyt myös Twitterissä!

         Erkki Kunnari, tuulivoimapäällikkö, Taaleritehtaan Tuulitehdas, puh. 0408096840
         Eeva-Kaisa Tarkkonen, viestintäpäällikkö, Taaleritehdas Oyj, puh. 0468787666