C-RAD undertecknar försäljnings- och serviceavtal för Schweiz

Pressmeddelande 2015-01-23


C-RAD har ingått ett distributionsavtal med MedTech Consulting Cossmann GmbH för marknadsföringen av C-RADs produktportfölj till schweiziska kunder. Den nya partnern kommer även att erbjuda service och klinisk utbildning.

MedTech Consulting Cossmann grundades av Peter Cossmann, med. dr och tekn. dr. Innan han grundade det bolag han nu leder var han chefsläkare på ett antal strålbehandlingscentrum i Schweiz och andra länder. MedTech Consulting fokuserade ursprungligen på klinisk utbildning och konsulttjänster men vidareutvecklades sedan till att erbjuda produkter och därmed förknippad service till sina kunder.

Schweiz har 29 strålbehandlingscentrum inom såväl privat som offentlig regi. C-RAD installerade det första Cyrpa-lasersystemet i Schweiz under 2014. Projekt med Sentinel och Catalyst pågår, men inga ordrar har lagts ännu.

 

– C-RADs Sentinel- och Catalyst-teknologier representerar den mest sofistikerade strålningsfria kliniska lösningen för patientpositionering och rörelseövervakning som finns på marknaden idag. Vi ser fram emot att lansera systemet på den schweiziska marknaden, säger Cossmann.


– Den schweiziska marknaden är känd för sin höga standard för kliniska produkter och därmed förknippad service. Det krävs lokal representation för att kunna erbjuda den tekniska service våra kunder och partners behöver. I MedTech Consulting har vi funnit en distributör med omfattande klinisk expertis, vilket ger dem en god plattform för marknadsföringen av de kliniska fördelarna med vår produktportfölj, säger Tim Thurn, VD för C-RAD.

 

Om C-RAD

C-RAD utvecklar innovativa lösningar för användning inom avancerad strålbehandling. C-RAD-koncernen erbjuder produkter och lösningar inom patientpositionering, tumörlokalisering och strålbehandlingssystem. Slutanvändarna är strålbehandlingskliniker över hela världen. All produktutveckling bedrivs i tre helägda dotterbolag, C-RAD Positioning AB, C-RAD Imaging AB och C-RAD Innovation AB, alla belägna i Uppsala. Bolaget har för närvarande 28 anställda. C-RADs verksamhet är sprungen ur forskning och utveckling på Karolinska Institutet i Solna. Bolagets första produkt, C-RAD SentinelTM, började säljas 2007. Samarbetsavtal har ingåtts med Elekta (Sverige), Varian (USA) och IBA (Belgien). På större marknader representeras C-RAD av distributörer som är specialiserade inom strålterapi. C-RAD har grundat tre bolag för direktförsäljning: C-RAD Inc. i USA, C-RAD GmbH i Tyskland och C-RAD WOFE i Kina. C-RAD äger 29 procent av laserföretaget Cyrpa med en option att förvärva resterande 71 procent. C-RAD AB är sedan december 2014 noterat på NASDAQ Stockholm.

För mer information om C-RAD, besök www.c-rad.com.

 

För ytterligare information:

Tim Thurn, VD, C-RAD AB, Telefon: +46-18-666947, E-post: investors@c-rad.com


Attachments

PR 20150123 Distributor Switzerland V4_SWE_bp.pdf