C-RAD börjar med direktförsäljning i Frankrike

Pressmeddelande 2015-01-29


C-RAD utvecklar sin direktförsäljningsorganisation ytterligare och anställer en ny säljchef i Frankrike. Med cirka 200 strålbehandlingscentrum är Frankrike Europas näst största marknad för strålbehandling.

Den nya säljchefen, Celya Lopez, har lång erfarenhet av försäljning inom strålbehandlingsområdet. Innan hon påbörjade sin anställning på C-RAD arbetade hon på flera andra företag som säljer patientpositioneringsprodukter. Lopez är baserad i den centrala delen av Västfrankrike. Anställningen av en säljchef och etableringen av direktförsäljning i Frankrike kommer att bidra till ytterligare tillväxt i Centraleuropa under kommande år.

Den franska strålbehandlingsmarknaden är indelad i tre kategorier: universitetskliniker, offentliga cancercentrum och privata cancercentrum. Den typiska säljcykeln i Europa tar cirka 24 månader. I den offentliga sektorn sker investeringar i kapitalvaror normalt genom upphandling. I den privata sektorn går inköpsprocessen i allmänhet snabbare, då besluten ofta fattas direkt av den beslutsfattande enheten på cancercentrumet.

C-RAD har redan installerat Catalyst- och 4DCT-produkter i samarbete med några större distributörer av datortomografer och linjäracceleratorer. De befintliga installationerna kan användas som referensobjekt vid säljprojekt. Sedan 2014 har C-RAD även en servicetekniker med bas i Marseille. Denne kommer att fortsätta ta hand om internationella – och lokala – installationer, service och utbildning. C-RAD har för avsikt att bilda ett helägt dotterbolag i Frankrike.

Det tidigare försäljnings- och distributionsavtalet med Eckert & Ziegler Bebig GmbH i Frankrike har sagts upp.

– Frankrike kommer att bli en viktig marknad för C-RAD då dess marknadsegenskaper liknar våra andra direktförsäljningsmarknader i Europa. Direktförsäljningsmodellen visade sig vara mycket effektiv förra året, och vi förväntar oss att få in våra första franska ordrar under andra halvan av 2015. Vi ser fram emot att erbjuda våra franska kunder konsulttjänster och service av den höga nivå som en så avancerad marknad förtjänar, säger Tim Thurn, C-RADs VD.

 

Om C-RAD

C-RAD utvecklar innovativa lösningar för användning inom avancerad strålbehandling. C-RAD-koncernen erbjuder produkter och lösningar inom patientpositionering, tumörlokalisering och strålbehandlingssystem. Slutanvändarna är strålbehandlingskliniker över hela världen. All produktutveckling bedrivs i tre helägda dotterbolag, C-RAD Positioning AB, C-RAD Imaging AB och C-RAD Innovation AB, alla belägna i Uppsala. Bolaget har för närvarande 28 anställda. C-RADs verksamhet är sprungen ur forskning och utveckling på Karolinska Institutet i Solna. Bolagets första produkt, C-RAD SentinelTM, började säljas 2007. Samarbetsavtal har ingåtts med Elekta (Sverige), Varian (USA) och IBA (Belgien). På större marknader representeras C-RAD av distributörer som är specialiserade inom strålterapi. C-RAD har grundat tre bolag för direktförsäljning: C-RAD Inc. i USA, C-RAD GmbH i Tyskland och C-RAD WOFE i Kina. C-RAD äger 29 procent av laserföretaget Cyrpa med en option att förvärva resterande 71 procent. C-RAD AB är sedan december 2014 noterat på NASDAQ Stockholm.

För mer information om C-RAD, besök www.c-rad.com.

 

För ytterligare information:

Tim Thurn, VD, C-RAD AB, Telefon: +46-18-666947, E-post: investors@c-rad.com

 

Ovanstående information är kurspåverkande och måste därmed offentliggöras enligt lagen om värdepappersmarknaden (2007:528).


Attachments

PR 20150129 Expansion France V4 approved_swe_jl.pdf