Biohit ja Ympyrätalon apteekki yhteistyöhön


Biohit Oyj lehdistötiedote 29.1.2015 klo 11:30 paikallista aikaa (EET)

Biohit Oyj ja Ympyrätalon apteekki ovat sopineet yhteistyöstä, jossa Ympyrätalon apteekki tarjoaa asiakkailleen Biohitin diagnostisia testejä. Yhteistyö kattaa Biohitin testejä ruoansulatuskanavan alueen sairauksien diagnostiikkaan. Ympyrätalon apteekki tarjoaa sairaanhoitajapalveluita ja testejä osana pysyvää perusvalikoimaa.

Mahalaukun terveystesti GastroPanel® tehdään verinäytteestä, ja siitä selviää, onko mahalaukun limakalvo terve vai sairas. Testi antaa diagnoosin helikobakteeri-infektiosta sekä sen tai autoimmuunitaudin aiheuttamasta mahalaukun limakalvovauriosta (atrofisesta gastriitista). Näiden tulosten avulla voidaan arvioida, onko potilailla mahalaukun ja ruokatorven syövän, peptisen haavataudin, B12-vitamiinin, kalsiumin tai raudan puutteen riski ja mitä jatkotutkimuksia ja hoitoa tarvitaan.

Active B12-vitamiinitesti määrittää biologisesti aktiivisen B12-vitamiinin pitoisuuden verinäytteestä. B12-vitamiinin vaje voi esiintyä näennäisesti terveillä ihmisillä ja sen riski kasvaa iän myötä.  Testi ei mittaa perinteisten testien tavoin B12-vitamiinin kokonaistasoa, vaan se mittaa elimistön käytettävissä olevan B12-vitamiinin aktiivisen muodon, holotranskobalamiinin, määrää veressä.

ColonView-testi on diagnostinen pikatesti suolistosyövän (paksusuolisyövän) riskin varhaiseen tunnistamiseen, seulontaan ja diagnostiikkaan. Tämä herkkä testi havaitsee ulosteen piilevän veren sekä ylemmästä että alemmasta ruoansulatuskanavasta pystyen löytämään jopa erittäin pienet hyvänlaatuiset kasvaimet (polyypit) sekä syövän esiasteet (adenoomat).

Kalprotektiinitesti mahdollistaa tulehduksellisten suolistosairauksien (IBD) erottamisen ärtyneen suolen oireyhtymästä (IBS) sekä soveltuu ensin mainittujen tautien seurantaan.

Sormenpään verinäytteestä tehtävä keliakiatesti ei kokonaan korvaa tähystyksiä, mutta testi tuo selvän edun terveydenhuollon kustannuksiin, koska se vähentää turhien tähystyksien määrää.

Apteekkari Tiina Vaitomaa, Ympyrätalon apteekki: ”Olemme sisäänajamassa uutta toimintamallia, jossa apteekin perusvalikoimaan kuuluu sairaanhoitajapalvelut ja heidän tekemänsä diagnostiset terveystestit. Uusi palvelumalli tulee korostumaan esimerkiksi kanta-asiakkaiden vuositarkastuksissa.”

Toimitusjohtaja Semi Korpela, Biohit Oyj: ”Diagnostisten vieritestien myynti sopii apteekkikentälle ja Ympyrätalon apteekki on aktiivinen edelläkävijä.”


Lisätietoja:
toimitusjohtaja Semi Korpela, Biohit Oyj
puh. +358 9 773 861
investor.relations@biohit.fi
www.biohit.fi

apteekkari Tiina Vaitomaa, Ympyrätalon Apteekki
puh. +358 29 340 0685
tiina.vaitomaa@ympyrätalonapteekki.fi
www.ympyratalonapteekki.fi
 

Biohit lyhyesti

Biohit Oyj on globaaleilla markkinoilla toimiva suomalainen bioteknologiayritys. Biohitin missio on "Innovating for Health” - tuotamme innovatiivisia tuotteita ja palveluita edistämään tutkimusta ja varhaista diagnostiikkaa. Biohitin pääkonttori on Helsingissä, ja tytäryhtiöt sijaitsevat Italiassa ja Iso-Britanniassa. Biohitin B-sarjan osakkeet (BIOBV) noteerataan Nasdaq Helsingin Small cap/Terveydenhuolto-ryhmässä. www.biohit.fi


Ympyrätalon apteekki lyhyesti

Ympyrätalon apteekki Helsingin Hakaniemessä tarjoaa uudenlaista palvelua, jonka lähtökohtana ovat asiakkaan tarpeet. Palvelu- ja tuotevalikoima on laajuudessaan ainutlaatuinen. Tavoitteenamme on motivoida asiakastamme pitämään itsestään huolta ja tarjota myös ennaltaehkäiseviä terveys- ja hyvinvointipalveluita. www.ympyratalonapteekki.fi