Yderligere oplysninger vedrørende Columbus’ opkøb af konsulentvirksomhed i USA


Meddelelse nr. 2/2015
 

Som oplyst i Meddelelse nr. 1/2015 den 2. februar 2015, har Columbus A/S indgået aftale om køb af virksomheden InterDyn BMI, en ledende konsulentvirksomhed i USA. Købet af InterDyn BMI er i overensstemmelse med Columbus’ strategi om at ekspandere inden for virksomhedens fokusmarkeder og dermed styrke selskabets globale position som innovativ løsningsleverandør.

 

InterDyn BMI’s omfattende rækkevidde på det amerikanske marked understøtter Columbus’ ambition om at styrke selskabets position som leverandører af industrispecifikke konsulent- og forretningsløsninger til virksomheder inden for produktion-, detail- og fødevarebrancherne i USA.

 

”Vi er glade for at kunne offentliggøre opkøbet af InterDyn BMI, da det vil øge vores markedsandel og vækstpotentiale i USA. InterDyn BMI er en solid virksomhed med et stærkt kundegrundlag, og med samlet 23 kontorer over hele landet, styrker vi både Columbus’ rækkevidde og position i USA markant, ” siger koncernchef i Columbus, Thomas Honoré.

 

InterDyn BMI blev stiftet i 1985 og har i dag mere end 2.000 kunder. InterDyn BMI havde i 2014 en omsætning på DKK 162 mio. og en indtjening på DKK 4,3 mio. Virksomheden har 125 medarbejdere.

 

Købsprisen er baseret på en Enterprise Value på USD 11,8 mio., heraf er USD 2 mio. betinget af, at selskabet realiserer en væsentlig vækst i omsætning og EBITDA i 2015 og 2016. Enterprise Value reguleres for nettogæld og arbejdskapital. Ved closing af aftalen er denne regulering opgjort til et fradrag på USD 2,1 mio. Der er herudover tilbageholdt USD 0,3 mio. til yderligere regulering i arbejdskapitalen. Der udbetales således USD 7,5 mio. ved closing af aftalen.

 

Købet finansieres ved træk på Columbus’ egne likvide midler.

 

For Columbus forventes hele købsprisen med reguleringer til dagsværdi af aktiver og passiver at blive aktiveret som immaterielle aktiver, idet selskabets egenkapital pr. closing er negativ med DKK 1,6 mio.

 

Columbus har endnu ikke udmeldt resultatforventninger for 2015. Isoleret forventes købet for de resterende 11 måneder at bidrage med en omsætning i niveauet DKK 180 mio. og EBITDA i niveauet DKK 8 mio.

 

 

Ib Kunøe                                                 Thomas Honoré

Bestyrelsesformand                              Koncernchef

Columbus A/S                                       Columbus A/S

 

 

Kontakt for yderligere information

Koncernchef, Thomas Honoré tlf.: +45 70 20 50 00.

 

 


Attachments

BM_02_2015_Yderligere_oplysninger_vedr_Columbus_opkoeb_af_konsulentvirksomhed_i_USA.pdf