OSAKKEENOMISTAJIEN EHDOTUS YHTIÖKOKOUKSELLE KOSKIEN YHTIÖN HALLITUKSEN JÄSENMÄÄRÄÄ, HALLITUKSEN JÄSENTEN PALKKIOITA JA KULUJEN KORVAUSPERUSTEITA SEKÄ HALLITUKSEN JÄSENTEN VALITSEMISTA


eQ OYJ                                                                                                                         PÖRSSITIEDOTE

                                                                                                                          5.2.2015 klo 11:55

  

OSAKKEENOMISTAJIEN EHDOTUS YHTIÖKOKOUKSELLE KOSKIEN YHTIÖN HALLITUKSEN JÄSENMÄÄRÄÄ, HALLITUKSEN JÄSENTEN PALKKIOITA JA KULUJEN KORVAUSPERUSTEITA SEKÄ HALLITUKSEN JÄSENTEN VALITSEMISTA

eQ Oyj:n osakkeenomistajat, joilla on yhteensä yli 60 % yhtiön osakkeista ja äänimäärästä ovat tehneet ehdotuksen 25.3.2015 pidettävälle varsinaiselle yhtiökokoukselle koskien hallituksen jäsenmäärää, hallituksen jäsenten palkkioita ja kulujen korvausperusteita sekä hallituksen jäsenten valitsemista.

 

Ehdotus hallituksen jäsenten lukumääräksi

Osakkeenomistajat ehdottavat, että hallitukseen valittaisiin viisi jäsentä.

 

Hallituksen jäsenten palkkioista päättäminen

Osakkeenomistajat ehdottavat, että hallituksen puheenjohtajalle maksetaan palkkiona 3.300 euroa kuukaudessa ja hallituksen jäsenille 1.800 euroa kuukaudessa. Lisäksi ehdotetaan, että hallituksen jäsenille maksetaan 300 euron suuruinen kokouspalkkio kustakin hallituksen kokouksesta, johon he osallistuvat ja että matkustus- ja majoituskustannukset korvataan yhtiön kulukorvauskäytännön mukaan.

 

Hallituksen jäsenten valitseminen

Osakkeenomistajat ehdottavat, että hallitukseen valittaisiin uudelleen Nicolas Berner, Christina Dahlblom, Georg Ehrnrooth sekä Jussi Seppälä ja uutena jäsenenä Annika Poutiainen toimikaudeksi, joka päättyy seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä.

Annika Poutiainen (s. 1970) on toiminut syksystä 2014 alkaen Industrial Advisorina JKL Groupin ”Financial Communication” –toiminnossa, ja lisäksi hän toimii Hoist Finance AB:n hallituksen jäsenenä. Aiemmin hän on toiminut NASDAQ OMX Tukholman Pohjoismaiden markkinavalvonnan johtajana (2009–2014) ja Ruotsin finanssivalvonnan osastopäällikkönä (2006–2009). Annika Poutiainen on työskennellyt myös Linklatersin asianajotoimistossa, Lontoossa (2000–2006) sekä Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy:ssä, Helsingissä (1999), neuvoen asiakkaita erityisesti pääomamarkkinoihin liittyvissä transaktioissa. Annika Poutiainen on toiminut vuodesta 2013 Euroopan arvopaperimarkkinaviranomaisen (ESMA) luottamustehtävissä ja Ruotsin arvopaperilautakunnan (Aktiemarknadsnämnden) jäsenenä (2010). Koulutukseltaan Annika Poutiainen on oikeustieteen kandidaatti Helsingin yliopistosta ja lisäksi hän on suorittanut LL.M.-tutkinnon King’s Collegessa, Lontoossa.

Ole Johansson, joka on ollut eQ Oyj:n hallituksessa ja sen puheenjohtajana vuodesta 2011 on ilmoittanut ettei ole enää käytettävissä eQ Oyj:n hallituksen jäseneksi seuraavalle kaudelle.

Kaikki jäsenehdokkaat ovat antaneet suostumuksensa tehtävään.

Ehdotettujen hallituksen jäsenten tarkemmat henkilötiedot esitetään yhtiön internet-sivuilla osoitteessa www.eQ.fi.

Hallitukseen ehdolla olevat ovat ilmoittaneet, että tullessaan valituksi he tulevat keskuudestaan valitsemaan puheenjohtajaksi Georg Ehrnroothin.

 

Yllämainitut ehdotukset sisällytetään myöhemmin erikseen julkaistavaan yhtiökokouskutsuun.

  

Helsinki 5.2.2015

eQ OYJ

  

Lisätietoja: toimitusjohtaja Janne Larma, puh. (09) 6817 8920

Jakelu: NASDAQ OMX Helsinki, www.eQ.fi

eQ-konserni on kotimainen varainhoitoon ja Corporate Finance -toimintaan keskittyvä yhtiöryhmä. eQ Varainhoito tarjoaa monipuolisia varainhoitopalveluita (ml. pääomarahastot) sekä instituutioasiakkaille että yksityishenkilöille. Konsernin hallinnoitavat varat ovat noin 7,4 miljardia euroa. Konserniin kuuluva Advium Corporate Finance tarjoaa yritys- ja kiinteistöjärjestelyihin sekä pääomajärjestelyihin liittyviä palveluja.

Lisätietoa konsernista saa sivuilta www.eQ.fi.