Stockwiks konvertibelemission övertecknad


Solna, 2015-02-10 16:13 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Stockwik Förvaltning AB (”Stockwik” eller ”Bolaget”) - noterat på Nasdaq OMX Stockholm Small Cap - har slutfört en företrädesemission av konvertibler och en riktad emission av konvertibler. Tilldelning har kunnat göras i den riktade emissionen till följd av överteckning i företrädesemissionen. I företrädesemissionen tillförs 10,97 MSEK före emissionskostnader och i den riktade emissionen tillförs 1,65 MSEK före emissionskostnader, således sammantaget 12,62 MSEK före emissionskostnader.

Företrädesemissionen tecknades till ca 52 procent med stöd av företrädesrätt. Totalt tecknades konvertibler för ca 13,84  MSEK, vilket ger en överteckning i företrädesemissionen om drygt 25 procent. Sammantaget har över 1.400 personer tecknat och erhållit tilldelning i emissionen.

Vid full konvertering av i företrädesemissionen och i den riktade emissionen tecknade konvertibler till aktier kan Stockwiks aktiekapital öka med högst 6.310.378,30 SEK från 8.776.605,35 SEK till 15.086.983,65 SEK och antalet aktier med högst 631.037.830 aktier från 877.660.535 aktier till 1.508.698.365 aktier.

Betald tecknad unit (BTU) kommer att ersättas av konvertibler KV 1 så snart företrädesemissionen har registrerats av Bolagsverket, vilket beräknas ske under v. 9. Handel i konvertiblerna beräknas kunna påbörjas under v. 9-10.   

"Den genomförda emissionen utgör en väsentlig byggsten i finansieringen av det framåtriktade förvärvet av BergFast liksom för fortsatt expansion och framtida satsningar. Genom förvärvet av BergFast adderar Stockwik en verksamhet med höga rörelsemarginaler och ytterligare tillväxtpotential organiskt och via förvärv. Stockwik förväntas nu gå in i en ny fas med god tillväxt, goda kassaflöden och ett bra resultat samt med potential att höja dessa och kunna växa från en stabil bas och därmed bygga ytterligare värden", säger David Andreasson, Stockwiks VD.

Finansiell rådgivare till Stockwik i samband med företrädesemissionen och den riktade emissionen av konvertibler är Consensus Asset Management. DLA Nordic är Stockwiks legala rådgivare. Aqurat Fondkommission har bistått som emissionsinstitut.


För ytterligare information kontakta:

David Andreasson

VD, Stockwik Förvaltning AB (publ)

Telefon: 070-368 13 99

E-post: david.andreasson@stockwik.se

Om Stockwik

Stockwik önskar ge sina aktieägare möjlighet att vara delägare i en portfölj av välskötta, stabila och lönsamma, mindre, svenska kvalitetsföretag. Stockwik skall vara en bra köpare av bolag och erbjuda en stabil plattform för småföretag att utvecklas organiskt och via kompletterande förvärv. Stockwik ska ta tillvara på de mindre bolagens spetskompetens och erbjuda det stora bolagets trygghet och möjligheter. Vi investerar långsiktigt och förvärvar bolag för att behålla dem. I vår investeringsprocess ställer vi krav på såväl kvantitativa parametrar såsom kapitaleffektivitet som kvalitativa värden såsom god affärsetik samt ordning och reda. Vårt arbete baseras på tre grundprinciper; Rätt människor, rätt värderingar, rätt bolag. Stockwik är noterat på Nasdaq OMX Stockholm Small Cap med koden STWK.


Attachments

Stockwiks konvertibelemission övertecknad_150210.pdf