EXINI: Bokslutskommuniké 2014


Lund, Sverige, 2015-02-12 08:23 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

 

POSITIVT HELÅRSRESULTAT

 

FINANSIELLT RESULTAT

Fjärde kvartalet

• Nettoomsättning 3 240 (3 000) TSEK
• EBITDA -1 108 (-1 782) TSEK
• Resultatet efter skatt -1 339 (-2 218) TSEK
• Resultat per aktie -0,12 (-0,2) SEK

Helåret

• Nettoomsättning 19 599 (9 096) TSEK
• EBITDA 1 911 (-7 899) TSEK
• Resultatet efter skatt 13 611 (-9 217) TSEK
• Resultat per aktie 1,23 (-0,84) SEK

 

VIKTIGA HÄNDELSER

Nytt samarbete för klinisk läkemedelsutveckling
EXINI tecknar samarbetsavtal med DexTech Medical AB för utvärdering av OsteoDex, en läkemedelskandidat i klinisk fas II, verksam mot skelettspridd prostatacancer.

EXINIs hjärtprodukt nu installerad vid 500 kliniker i Japan av FUJIFILM RI Pharma
Mjukvaran EXINI heart (cardioREPO i Japan) är slutlevererad och lanseringen fortsätter överträffa förväntningarna vilket skapar förutsättningar för bonusintäkter till EXINI.

Nyemission för satsningen på nya marknader
EXINI beslutar genomföra en fullt garanterad nyemission med syfte att taktiskt öppna den europeiska marknaden för Bone Scan Index (BSI) och inför samtidigt en ny affärsmodell.

 

VÄSENTLIGA HÄNDELSER EFTER PERIODENS UTGÅNG

EXINIs företrädesemission övertecknad
EXINIs nyemission, som stängde den 29 januari 2015, tecknades till 128 %, varav 91 % med företrädesrätt och till 37 % utan företrädesrätt.

 

VD-KOMMENTAR

Årets fjärde kvartal avslutar det hittills mest framgångsrika året i bolagets historia.

Stor del i framgången under året har varit slutleveransen och lanseringen av vår andra produkt, EXINI heart på den japanska marknaden. Samtidigt fortsätter vår första produkt, EXINI
boneBSI, att växa vilket ger våra produkter en stark ställning på den japanska marknaden. Framåt ser vi möjligheter till ytterligare expansion med existerande och nya produkter samt ytterligare bonusintäkter för EXINI där vi bedömer att om cardioREPO får en lika bra utveckling som EXINI boneBSI kunna nå bonusutbetalningar på cirka 20 MSEK under avtalsperioden.

Lanseringen av Bone Scan Index (BSI) som klinisk standard vid behandling av skelettspridd prostatacancer fortsätter. Det är ett intensivt och målmedvetet arbete att etablera BSI hos kunden (nuklearmedicin) och slutanvändarna (urologen/onkologen). Vi ser nu att detta ger resultat i Sverige genom att vi får nya förfrågningar genom att urologer bestämt sig att följa sina prostatcancerpatienter med BSI. Nu ser vi fram emot att detta sker i övriga Europa där vi bedömer att det först kommer att ske i Tyskland. För att framtidssäkra EXINI påbörjade vi 2014 utvecklingen av vår nästa biomarkör, vi utvecklar vår bildanalysteknik till 3D-teknik och siktar på fokusering av vår artificiella intelligensplattform för applikationer inom både CT, MRI, PET och SPECT.

Med tillförda medel kan vi fortsätta bolagets satsning med fokus på BSI och marknadsintroduktionen i Europa.

 

För mer information, vänligen kontakta:
Magnus Aurell, CEO
Telefon: 046-286 54 25
E-post: magnus.aurell@exini.com

 

Om EXINI Diagnostics AB (publ)
EXINI Diagnostics AB (publ) erbjuder kvalificerade lösningar för medicinskt beslutsstöd till sjukhus över hela världen. Systemet bygger på avancerad bildanalys genom att artificiell intelligens tolkar medicinska digitala bilder och ger diagnosförslag. Därmed fungerar systemet som beslutsstöd för den diagnosticerande läkaren. EXINI arbetar med produkter för diagnos inom frekventa folksjukdomar såsom cancer, kranskärlssjukdom, demens och Parkinsons sjukdom. EXINI är listat på NASDAQ OMX First North och har ca 600 aktieägare. Certified Adviser är Consensus.

         ________________________________________________________________________
         EXINI Diagnostics AB, Ideon Science Park, Scheelevägen 27, SE-223 70 Lund, Sweden
         Phone: +46 46 286 54 20, Fax: +46 46 286 54 29, info@exini.com, www.exini.com


Attachments

Exini_Bokslutskommunike_2014_150211_Final.pdf