Affecton strategiapäivitys


Helsinki, 2015-02-12 11:30 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- AFFECTO OYJ  --  PÖRSSITIEDOTE  --  12.2.2015 klo 12.30

Affecton strategiapäivitys

Affecton hallitus ja johto ovat päivittäneet Affecton strategista suuntaa ja taloudellisia tavoitteita.

Tämän päivän digitalisoituvassa maailmassa keskitymme asiakkaalle ja asiakkaan asiakkaille tuotetun arvon kasvattamiseen, kehitämme aktiivisesti ydinliiketoimintaamme, laajennamme lähellä ydintämme syntymässä oleville uusille liiketoimintateknologia-alueille sekä kehitämme edelleen osaamistamme vastaamaan asiakkaiden kehittyviä tarpeita.

 

Strategiapäivityksen viisi pääteemaa:

Strategiamme perustuu havaintoihin, että digitaalinen transformaatio muuttaa maailmaa. Fyysisen ja digitaalisen maailman raja on hämärtymässä. Eri toimialojen perinteiset liiketoimintamallit joutuvat kyseenalaisiksi, kun uudet tulokkaat tuovat mukanaan kokonaan uusia digitaalisia liiketoimintamalleja tai vakiintuneet toimijat siirtyvät uusille alueille. Tiedon ja analytiikan käyttö paremmassa päätöksenteossa sekä sen automatisoinnissa on näiden muutosten keskiössä.

Myös asiakkaiden tarpeet kehittyvät, ja he hyötyvät yhä useammin meidän osallistumisestamme liiketoimintahaasteidensa sekä -mahdollisuuksiensa ratkaisemiseen. Kehitämme ratkaisut yhä useammin iteratiivisesti ja luomme ne yhdessä asiakkaiden kanssa. Näin syntyvillä ratkaisuilla on enenevässä määrin suoraan vaikutusta asiakkaidemme liiketoimintaan, heidän asiakkaisiinsa ja arvonluontiin. Teknologinen osaaminen muodostaa asiakasratkaisujemme perustan, ja samaan aikaan liiketoimintaprosessi- ja toimialaosaamisen merkitys kasvaa. Koska asiakkaamme kehittävät uusia teknologiapohjaisia liiketoimintoja, uskomme asiakassuhteidemme kehittyvän lähemmäksi liiketoiminnan arvoon kohdistuvaa kumppanuutta.

Liiketoimintamme vahva ydin muodostuu tiedolla johtamisen ratkaisuista, edistyneistä liiketoiminnan prosessiratkaisuista sekä paikkatietoratkaisuista. Tuotamme ratkaisuja yhdessä satojen pohjoiseurooppalaisten asiakkaiden kanssa. Merkittävien toimialakokemustemme kirjo kattaa esimerkiksi yli 60 finanssi-instituutiota, yli 30 B2C-yritystä, yli 50 teknologiayritystä ja yli 100 julkisen sektorin asiakasta. Kehitämme aktiivisesti ydintämme. Jatkamme uusien teknologioiden hyödyntämistä sekä kehitämme osaamistamme liiketoimintaratkaisujen suunnassa. Tämä tarkoittaa esimerkiksi pilvi- ja reaaliaikaisten teknologioiden sekä ennakoivan analytiikan kasvavaa hyödyntämistä. Liiketoimintaratkaisuissa jatkamme esim. informaatiorikkaan liiketoimintaprosessiautomaation edelleen kehittämistä. Lisäämme myös tehokkuutta ja vaikuttavuutta kasvattamalla ja kehittämällä yhteisten resurssien käyttöä konserninlaajuisesti sekä yhteistyötä nykyisten kumppaniemme kanssa.

Kehitämme kokeilevasti uusia ytimeemme kytkeytyviä liiketoimintateknologia-alueita. Uskomme näiden kyvykkyyksien auttavan meitä asiakkaamme kokeman arvon kasvattamisessa. Digitaalisen kuluttajakokemuksen ja -muotoilun osaaminen sekä esineiden internetin ilmentymien konkreettinen hyödyntäminen ovat esimerkkejä tällaisista alueista. Lisäksi luomme digitaalisessa murroksessa tarvittavaa täsmäosaamista, esimerkiksi algoritmisen automaation sekä digitaalisen liiketoiminnan turvallisen hyödyntämisen osa-alueilla. Kaikilla näillä alueilla meillä on jo ensimmäisiä ratkaisuja ja projekteja, joista haemme määrätietoisesti kasvua. Osana uudenlaista toimintatapaa ratkaisumme saattavat myös aikaisempaa useammin perustua uudenlaiseen kumppanoitumiseen esimerkiksi startup-yritysten kanssa.

Osaavat asiantuntijamme ovat poikkeuksellinen voimavara Pohjois-Euroopassa. Tämä johtuu heidän innostaan, osaamisestaan ja yhteisömme koosta ydinosaamisalueillamme. Panostamme yhteisömme sekä toimintakulttuurimme kehittämiseen. Luomme esimerkiksi uusia urapolkuja liiketoiminnan ja teknologian hybriditaidoille. Työntekijämme luovat päivittäin arvon asiakkaillemme, ja he ovat se Affecto, jonka asiakas kohtaa.

Pitkän ajan taloudelliset tavoitteet

Tavoittelemme selkeää kasvua ydinliiketoiminnassamme ja haluamme edelleen parantaa sen kannattavuutta. Uskomme, että kasvu ydinliiketoiminnassamme saavutetaan kehittämällä jatkuvasti kyvykkyyksiämme teknologisen kehityksen sekä asiakkaiden muuttuvien tarpeiden mukaisesti. Uudet, syntymässä olevat liiketoimintateknologiapohjaiset aihiot lähtevät kokeilevasti ja määrätietoisesti. Niiden vaikutus alkuvaiheessa on rajallinen, mutta tavoittelemme merkittävää kasvua pitkällä aikavälillä.

Tavoittelemme yli 10 % vuotuista kasvua sekä kannattavuuden (liikevoitto-%) parantamista pitkällä aikavälillä.

Panostaminen orgaaniseen kasvuun on tärkein kasvun elementtimme. Yritysostoja voidaan käyttää kasvun edistämiseen strategisesti tärkeillä alueilla. Maantieteellinen laajentuminen ei ole tavoite itsessään, mutta saatamme laajentua asiakkaidemme ja asiakastoimialojemme mukana.

 

Toimitusjohtaja Juko Hakala kommentoi:

Uskomme vahvasti, että käynnissä oleva digitaalinen murros luo meille hienon mahdollisuuden olla vielä suoremmin osa asiakkaidemme ja heidän asiakkaidensa elämää. Parempi informaatio ja tilannekuva ovat yhä tärkeämpiä asiakkaillemme heidän luodessaan uusia tuotteita ja arvoa loppuasiakkailleen, niin kuluttajille, kansalaisille kuin yritysasiakkaille.

Haluamme auttaa asiakkaitamme sekä tarjoamalla tehokkaita ratkaisuja ydinliiketoiminnassamme että olemalla kokeileva kumppani uusien mahdollisuuksien hyödyntämisessä. Juuremme ovat erinomaisessa teknologisessa osaamisessa sekä innokkuudessa informaation hyödyntämiseen. Jatkossa tuomme asiakkaidemme - sekä heidän asiakkaidensa - kokeman arvon entistäkin enemmän etualalle toiminnassamme.

Uskomme myös että digitaalinen murros etenee nopeasti sekä oppivasti. Niinpä tulemme olemaan ketteriä ja kehitämme ajatteluamme aktiivisesti. Strategiapäivityksemme heijastaa tätä sisältämällä suuntaamme määrittävät keskeiset teemat sekä konkreettiset askeleet eteenpäin.

 

Affecto Oyj
Juko Hakala
Toimitusjohtaja

 

www.affecto.fi                                                          

 

 

 

 

         Lisätietoja:
         Toimitusjohtaja Juko Hakala, puh. 040 772 5597
         Johtaja, M&A, IR, Hannu Nyman, puh. 0205 777 761