PKC Group laajentaa yritysostolla toimintaansa kiskokaluston sähköjärjestelmätoimittajaksi


PKC Group Oyj          Pörssitiedote        13.2.2015           klo 8.00

 

PKC Group laajentaa yritysostolla toimintaansa kiskokaluston sähköjärjestelmätoimittajaksi

 

PKC Group on eilen allekirjoittanut sopimuksen Varsovan pörssissä listatun Groclin S.A. -konsernin kiskokaluston sähköjärjestelmäliiketoiminnan (Wiring & Controls liiketoiminnan) ostamisesta.

 

Kauppaan sisältyy Puolassa toimiva Kabel-Technik-Polska Sp. z o. o. (’KTP’), joka kaupan toteutumisen yhteydessä tulee omistamaan koko Groclin S.A. -konsernin Wiring & Controls liiketoiminnan. Wiring & Controls liiketoiminta kehittää ja valmistaa sähkökeskuksia, teholähteitä sekä johdinsarjoja kiskokalustovalmistajille. Asiakaskuntaan kuuluu myös hyötyajoneuvo-, energia- sekä materiaalinkäsittelyteollisuutta. Asiakkaat ovat alansa johtavia yrityksiä, jotka pääsääntöisesti toimivat maailmanlaajuisesti. Wiring & Controls liiketoiminnan liikevaihto vuonna 2014 oli noin 56 miljoonaa euroa, normalisoitu EBITDA % noin 7% ja henkilöstön määrä vuoden 2014 lopussa oli noin 2000.

 

Velaton kauppahinta on 50 miljoonaa euroa. Osto toteutetaan uuden perustettavan yhtiön kautta, jossa PKC Groupilla on 80 % prosentin omistusosuus ja Wiring & Controls liiketoiminnan johdolla 20 % omistusosuus. PKC Group ja vähemmistöomistajat ovat sopineet lunastusrakenteesta, jonka puitteissa PKC Group tulee lunastamaan vähemmistöosakkaiden osakkeet aikaisintaan kahden vuoden kuluttua kaupan toteutumisesta.

 

 

PKC Groupin toimitusjohtaja Matti Hyytiäinen:

 

Yrityskauppa on keväällä 2013 julkaistun strategiamme mukainen. Nyt tehdyllä kaupalla PKC Group laajentaa tuotevalikoimaansa ja asiakaspohjaansa kattamaan myös kiskokaluston valmistajat. Globaali kiskokaluston sähkökeskus-, teholähde-  ja johdinsarjamarkkina on arvioitu olevan noin 2 miljardia euroa vuodessa ja toimittajaketju on hajanainen. Yritysoston kautta avautuu PKC Groupille mahdollisuus rakentaa globaali kiskokalustoalan yritys, joka voi palvella kiskokaluston valmistajia missä tahansa he toimivatkaan. Yhdistämällä PKC Groupin ja Groclin S.A.-konsernin Wiring & Controls liiketoiminnan vahvuudet voimme tarjota kilpailukykyisiä ratkaisuja ja siten vastata asiakkaiden globaaliin kumppanuustarpeeseen. Yrityskaupan avulla vahvistamme myös asemaamme työkone-, linja-auto- ja kuorma-automarkkinoilla sekä meille avautuu energia- ja materiaalinkäsittelyasiakkuuksia.

 

Wiring & Controls liiketoiminta on viime vuoden aikana toteuttanut kattavan kilpailukykyä ja tehokkuutta parantavan ohjelman, jonka kustannukset ovat rasittaneet yhtiön tulosta vuonna 2014, millä tulee olemaan vielä vähäinen vaikutus myös vuoden 2015 ensimmäisen vuosipuoliskon tulokseen. Uskomme kuitenkin että edellä mainitut toimet ja positiiviset näkymät kiskokalustosegmentillä antavat vahvan pohjan yhtiön tuloksen kehitykselle.

 

 

Groclin S.A. Groupin toimitusjohtaja ja pääomistaja Andre Gerstner:

 

Wiring & Controls liiketoiminta on kasvanut viimeiset vuodet ja vahvistanut asemaansa erityisesti kiskokalustoasiakkuuksissa. Samaan aikaan kuitenkin globaalin asiakaskunnan vaatimukset laajemman tuote- ja palveluportfolion ja globaalin läsnäolon suhteen ovat kasvaneet. Arvioimme, että Wiring & Controls liiketoiminnalla on osana PKC Groupia paremmat edellytykset vastata asiakkaiden tuleviin tarpeisiin ja siksi päädyimme tähän ratkaisuun. Tällä yrityskaupalla Wiring & Controls liiketoiminta saa omistajan, joka pystyy panostamaan yhtiön kasvuun ja siten vastaamaan asiakkaidensa tuleviin tarpeisiin. Groclin S.A. -konserni kykenee tämän kaupan jälkeen vahvistumaan ja investoimaan toiseen päätoimialaansa autojen istuin- ja sisäverhoiluliiketoimintaan. Olen myös iloinen, että kaupan myötä minulle avautuu mahdollisuus kehittää Wiring & Controls liiketoimintaa jatkossa osana PKC Groupia sekä samalla kuitenkin varmistaa että omistukseni arvo Groclin S.A. -konsernissa kehittyy myönteisesti.

 

 

 

Velaton kauppahinta on 50 miljoonaa euroa ja kauppahinnasta 40 miljoonaa euroa rahoitetaan uudella pitkäaikaisella lainalla ja 10 miljoonaa euroa PKC Groupin rahavaroilla.

 

Kaupan lopullinen toteutuminen riippuu tavanomaisista yrityskauppoihin liittyvistä ehdoista, mukaan lukien kilpailuviranomaisten hyväksynnät. Osapuolten tavoitteena on saada kauppa toteutettua 30.6.2015 mennessä ja Wiring & Controls liiketoiminta tullaan konsolidoimaan PKC Groupiin toteutuspäivästä lähtien. PKC julkistaa erillisen tiedotteen kaupan lopullisesta toteutumisesta. Yrityskaupalla ei arvioida olevan merkittävää vaikutusta PKC Groupin vuoden 2015 tulokseen.

 

Clairfield Internationalin toimistot Suomessa (PCA Corporate Finance) ja Puolassa (CET) toimivat PKC Groupin taloudellisena neuvonantajana, Weil, Gotshal & Manges juridisena ja Deloitte talous- ja veroneuvonantajana.

 

 

PKC Group Oyj

 

Hallitus

 

Matti Hyytiäinen

toimitusjohtaja

 

Lisätietoja antaa:

toimitusjohtaja Matti Hyytiäinen, PKC Group Oyj, 0400 710 968

 

Yrityskaupasta on ladattavissa erillinen esitys PKC Groupin kotisivuilla osoitteessa www.pkcgroup.com

 

Jakelu

Nasdaq Helsinki

Keskeiset tiedotusvälineet

www.pkcgroup.com

 

 

PKC Group on asiakkaidensa globaali kumppani, joka suunnittelee, valmistaa ja integroi sähkönjakelujärjestelmiä, elektroniikkaa ja niihin liittyviä arkkitehtuurikomponentteja hyötyajoneuvoteollisuuteen sekä valituille muille toimialoille. Konsernilla on tehtaita Brasiliassa, Kiinassa, Liettuassa, Meksikossa, Puolassa, Saksassa, Serbiassa, Suomessa, Virossa, Venäjällä sekä Yhdysvalloissa. Konsernin liikevaihto vuonna 2014 oli 829,2 miljoonaa euroa. PKC Group Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä.