Par SIA “LatRosTrans” dalībnieku sapulces lēmumu

Piektdien, 13. februārī, AS “Ventspils nafta” meitas uzņēmuma SIA “LatRosTrans” dalībnieku sapulces laikā tika pieņemts lēmums samazināt SIA “LatRosTrans” pamatkapitālu par 66 miljoniem eiro līdz 27 496 550 EUR.


Tika dzēstas 66 000 000 kapitāla daļas, kuras sabiedrības dalībnieki iesnieguši dzēšanai proporcionāli to ieguldījumam. Abu dalībnieku īpašumā pēc pamatkapitāla samazināšanas paliek nemainīgs kapitālu daļu proporcionāls sadalījums - AS “Ventspils nafta” pieder 66% kapitāla daļu, bet Krievijas kompānijas “Transņeft” meitas uzņēmumam “AK Transņefteprodukt”  – 34%.

Lēmums samazināt uzņēmuma pamatkapitālu tika pieņemts pēc SIA “LatRosTrans” uzņēmumu aktīvu pārskatīšanas.

Pamatkapitāla samazināšana neietekmēs uzņēmuma darbību un finanšu stabilitāti.

Par SIA “LatRosTrans”

SIA “LatRosTrans” ir vienīgais naftas un naftas produktu transportēšanas uzņēmums, kas nodrošina dīzeļdegvielas transportēšanu pa maģistrālo cauruļvadu Polocka-Ventspils. Sabiedrībai pieder arī naftas cauruļvadi – Polocka-Mažeiķi un Polocka-Ventspils, pa kuriem pēdējos gados tranzīta vajadzībām nafta nav pārvietota.

SIA “LatRosTrans” ir Baltijas valstīs lielākais Latvijas un Krievijas kopuzņēmums, kurā AS “Ventspils nafta” (NASDAQ OMX RIGA: VNF1R)  pieder 66%, bet Krievijas puses partnerim “AK Transņefteprodukt” (“Transņeft” meitas uzņēmums) – 34% kapitāla daļu. 

Elīna Dobulāne, komunikācijas konsultante

AS “Ventspils nafta”

Tālrunis: +371 25959447

E-pasts: elina.dobulane@vnafta.lv