Nasdaq Baltijas un Ziemeļvalstu biržas sadarbībā ar Morningstar ievieš Faktu lapas biržā kotētiem uzņēmumiem

Pieaug investoru informētība par publiski kotētiem uzņēmumiem


Tallina/Rīga/Viļņa, Baltijas tirgus, 2015. gada 25.februāris – Nasdaq (NASDAQ: NDAQ) informē, ka Nasdaq ir izvēlējies vienu no vadošajiem neatkarīgajiem investīciju izpētes veicējiem Morningstar, lai sagatavotu Faktu lapas par Nasdaq Baltic* un Nasdaq Nordic** biržās kotētiem uzņēmumiem. Ar šo iniciatīvu investoriem ir nodrošināta piekļuve galvenajiem finanšu datiem par vairāk nekā 800 uzņēmumiem, kas tiek kotēti Nasdaq Baltijas un Ziemeļvalstu biržās.

Uzņēmuma Faktu lapas ir pieejamas lejupielādei Nasdaq Baltic un Nordic mājaslapā no 25. februāra. Pakalpojums ir bezmaksas, turklāt Morningstar atjauninās datus katru dienu. Divlapu Faktu lapas aptver vairāk nekā 100 fundamentālus radītājus, iekļaujot pamatinformāciju par kompāniju, ienesīgumu, galvenos finanšu analīzes rādītājus un rezultātus.

„Jaunās faktu lapas ļaus apmierināt pieaugošo pieprasījumu privāto investoru aprindās - ātri un vienkārši saņemt informāciju par biržā kotētiem uzņēmumiem,” norāda Adam Kostyál, Nasdaq vecākais viceprezidents Eiropas tirgū, Nasdaq Eiropas emitentu pakalpojumu vadītājs. „Atbilstoši mūsu Zaļās grāmatas Nordic IPO rīcības plānam, mūsu uzdevums ir, stimulējot mazo un vidējo uzņēmumu kotēšanu, nodrošināt investorus ar piekļuvi informācijai, lai viņi var pieņemt labāk informētus lēmumus šobrīd neaptvertā segmentā.”

„Kvalitatīva investīciju datu nodrošināšana investoriem ir mūsu darba kodols,” atzīst Peter Meyer, Morningstar Nordic vadītājs, Morningstar Denmark galvenais izpilddirektors. „Mēs priecājamies, ka varam mūsu uzņēmuma 30 gadu pieredzi ieguldīt datos par investīcijām, lai tie būtu pieejami Nasdaq mājaslapas lietotājiem. Izmantojot savlaicīgu piekļuvi objektīviem pamatdatiem, mūsu mērķis ir atbalstīt investorus, veidojot labāk informētus lēmumus par ieguldījumu iespējām Ziemeļvalstu un Baltijas tirgos.”

Lai uzzinātu vairāk, apmeklējiet www.nasdaqomxbaltic.com.

*Regulētais tirgus un First North, ko pārvalda Nasdaq Riga, Nasdaq Tallinn un Nasdaq Vilnius
** Regulētais tirgus un First North, ko pārvalda Nasdaq Copenhagen, Nasdaq Helsinki, Nasdaq Iceland un Nasdaq Stockholm


Par Nasdaq
Nasdaq (Nasdaq: NDAQ) ir pasaulē vadošā biržu kompānija. Tās pakalpojumi - tirdzniecības iespējas investoriem, kotēšanās iespējas uzņēmumiem un biržu tehnoloģijas – tiek sniegti sešos kontinentos. Ar daudzpusīgiem risinājumiem Nasdaq dod iespēju klientiem plānot, optimizēt un īstenot viņu biznesa vīziju ar pārliecību, izmantojot pārbaudītas tehnoloģijas, kas nodrošina caurspīdīgumu un ieskatu mūsdienu globālo kapitāla tirgu virzībai. Kā pirmās elektroniskās biržas izveidotāja pasaulē, Nasdaq izstrādātās biržu tehnoloģijas nodrošina pakalpojumus vairāk nekā 70 biržās 50 valstīs un aptuveni 1 no 10 pasaules vērtspapīru darījumiem. Nasdaq grupas biržās kotējas vairāk nekā 3 500 kompānijas, kuru kopējā tirgus kapitalizācija pārsniedz 9.1 triljonus ASV dolāru, ar vairāk nekā 10 000 korporatīvajiem klientiem. Lai uzzinātu vairāk, apmeklējiet http://business.nasdaq.com.

Nasdaq Copenhagen, Nasdaq Helsinki, Nasdaq Iceland, Nasdaq Riga, Nasdaq Stockholm, Nasdaq Tallinn, Nasdaq Vilnius, Nasdaq Clearing un Nasdaq Broker Services ir zīmola nosaukumi regulētajiem tirgiem, ko pārvalda: Nasdaq OMX Copenhagen A/S, Nasdaq OMX Helsinki Ltd., Nasdaq OMX Iceland hf., Nasdaq OMX Riga, AS, Nasdaq OMX Stockholm AB, Nasdaq OMX Tallinn AS, AB Nasdaq OMX Vilnius, Nasdaq OMX Clearing AB, Nasdaq OMX Broker Services AB. Nasdaq Nordic ir vienots nosaukums, ko lieto, lai apzīmētu Nasdaq Copenhagen, Nasdaq Helsinki, Nasdaq Iceland un Nasdaq Stockholm kopīgo piedāvājumu. Nasdaq Baltic ir vienots nosaukums, ko lieto, lai apzīmētu Nasdaq Tallinn, Nasdaq Riga un Nasdaq Vilnius kopīgo piedāvājumu. Lai uzzinātu vairāk, apmeklējiet www.nasdaqbaltic.com.

Par Morningstar, Inc.
Morningstar, Inc. ir viens no vadošajiem neatkarīgajiem investīciju izpētes veicējiem Ziemeļamerikā, Eiropā, Austrālijā un Āzijā. Kompānija piedāvā plašu produktu un pakalpojumu klāstu privātajiem investoriem, finanšu konsultantiem, aktīvu pārvaldniekiem, kā arī pensiju plānu nodrošinātājiem un sponsoriem. Morningstar nodrošina informāciju par aptuveni 479,000 investēšanas piedāvājumiem, tai skaitā par akcijām, kopfondiem un tamlīdzīgiem instrumentiem, kā arī par reālā laika tirdzniecības datiem visā pasaulē, ietverot vairāk nekā 13 miljonus akciju, indeksu, nākotnes līgumu (futures), iespēju līgumu jeb opciju, preču un dārgmetālu, kā arī valūtas darījumus un darījumus ar valsts parāda vērtspapīriem. Morningstar piedāvā arī investīciju pārvaldības pakalpojumus, un 2014. gada 30. septembrī sabiedrības izvērtēšanā un pārvaldībā atradās aktīvi USD 169 miljardu vērtībā. Uzņēmums savu darbību veic 27 valstīs.

Par Morningstar akciju fundamentālo analīzi un izpēti
Morningstar nodrošina akciju fundamentālo analīzi un izpētes rezultātus uzņēmumiem visā pasaulē. Sabiedrība veic kvantitatīvo analīzi par vairāk nekā 35 000 kotētajām akcijām, tai skaitā aptverot visu Ziemeļvalstu un Baltijas biržās kotēto akciju kvantitatīvo analīzi, arī uzņēmumus ar vidēji lielu un mazu tirgus kapitalizāciju. Turklāt vairāk nekā 120 Morningstar akciju analītiķi analizē aptuveni 1500 pasaulē kotētās akcijas, tai skaitā aptuveni 250 Eiropas biržās kotētos uzņēmumus.

Brīdinājums par paziņojumiem, kas vērsti uz nākotni
Informācija, kas šeit tiek sniegta, satur uz nākotni vērstus paziņojumus, kas ietver virkni risku un neskaidrību. Nasdaq brīdina, ka jebkura uz nākotni vērsta informācija negarantē, ka nākotnē šādi rādītāji tiks sasniegti, un faktiskos rezultātus var ietekmēt no Nasdaq neatkarīgi apstākļi. Nasdaq neuzņemas nekādu pienākumu publiski atjaunināt jebkuru uz nākotni vērstu paziņojumu.

Mediju kontakti:
Dace Bulte
+371 67 212 431
dace.bulte@nasdaq.com