Morningstar hakkab koostama infolehti Balti ja Põhjamaade börsiettevõtete finantsnäitajate kohta


Tallinn/Riia/Vilnius, Balti börsid – 25. veebruar 2015

Nasdaq Balti ja Põhjamaade börsid alustasid koostööd sõltumatuid investeerimisuuringuid pakkuva ettevõttega Morningstar, kes hakkab koostama infolehti Põhjamaade ja Balti börsidel kaubeldavate ettevõtete kohta. Infolehed annavad investoritele ülevaate Nasdaq Balti ja Põhjamaade börsidel ning reguleerimata turul First North kaubeldava enam kui 800 ettevõtte olulisemate finantsnäitajate kohta.

Igapäevaselt uuendatavad infolehed on tasuta saadaval Nasdaq Balti ja Põhjamaade börside veebilehtedel alates tänasest, 25. veebruarist. Kaheleheküljeline infoleht sisaldab enam kui 100 peamist andmeühikut, sealhulgas olulisimaid finants- ja kasumlikkuse näitajaid ning tegevustulemuslikkuse analüüsi.

„Infolehtede loomise idee tekkis jaeinvestorite silmanähtavalt kasvanud huvist saada kiiresti ja hõlpsalt ülevaade börsil kaubeldavate ettevõtete finantsnäitajate kohta,“ ütles Nasdaqi Euroopa noteeringute asepresident Adam Kostyal. „Olulisemaid finantsandmeid hõlmav infoleht aitab investoritel teha lihtsamini teadlikke ja kaalutletud investeerimisotsuseid just väikeste ja keskmise suurusega ettevõtete puhul, mis ei ole praegu piisavalt hästi kaetud.“

„Kvaliteetsete investeerimisandmete pakkumine investoritele on meie töö tuum,“ ütles Morningstari Põhjamaade üksuse juht Peter Meyer. „Meil on hea meel tuua oma ettevõtte 30-aastane investeerimisandmete töötlemise kogemus Nasdaqi veebilehtede külastajateni. Meie eesmärk on toetada investoreid informeeritumate ja paremate investeerimisotsuste tegemisel, võimaldades neile kiiret ligipääsu Balti ja Põhjamaade börsiettevõtete aktsiainfole.


Morningstar Fundamental Equity Data and Research

Morningstar pakub laia valikut teenuseid erainvestoritele, finantsnõustajatele ja varahaldajatele.

Morningstar haldab infot ligikaudu 479 000 investeerimisobjekti, sh aktsiate, fondiosakute ja muude väärtpaberite kohta, samuti pakub ettevõte reaalajas ülemaailmset turuinfot enam kui 13 miljoni aktsia, indeksi, futuuri, optsiooni, tooraine ja väärismetalli kohta. Lisaks pakub 27 riigis tegutsev Morningstar varahaldusteenust.

 

Ott Raidla
Nasdaq Baltic Market

Kommunikatsiooni- ja turundusjuht
Tel: +372 640 8862
Mobiil: +372 5552 4824
ott.raidla@nasdaq.com