Upphandlingen av en spårningslösning till Skandionkliniken görs om

Pressmeddelande 2015-02-27


Efter en offentlig upphandling utsåg Skandionkliniken C-RAD till leverantör av ytspårningslösningar för patientpositionering, rörelseövervakning och andningsstyrd strålbehandling. En konkurrent överklagade emellertid upphandlingen i september 2014. Förvaltningsrätten i Uppsala har nu beslutat att upphandlingen av ytspårningslösningen måste göras om på nytt. C-RAD har inte fått besked om Skandionkliniken kommer att överklaga beslutet eller ej.

 

 

Om C-RAD

C-RAD utvecklar innovativa lösningar för användning inom avancerad strålbehandling. C-RAD-koncernen erbjuder produkter och lösningar inom patientpositionering, tumörlokalisering och strålbehandlingssystem. Slutanvändarna är strålbehandlingskliniker över hela världen. All produktutveckling bedrivs i tre helägda dotterbolag, C-RAD Positioning AB, C-RAD Imaging AB och C-RAD Innovation AB, alla belägna i Uppsala. Bolaget har för närvarande 30 anställda. C-RADs verksamhet är sprungen ur forskning och utveckling på Karolinska Institutet i Solna. Bolagets första produkt, C-RAD SentinelTM, började säljas 2007. Samarbetsavtal har ingåtts med Elekta (Sverige), Varian (USA) och IBA (Belgien). På större marknader representeras C-RAD av distributörer som är specialiserade inom strålterapi. C-RAD har grundat tre bolag för direktförsäljning: C-RAD Inc. i USA, C-RAD GmbH i Tyskland och C-RAD WOFE i Kina. C-RAD äger 29 procent av aktierna i laserföretaget Cyrpa med en option att förvärva resterande 71 procent. C-RAD AB är noterat på NASDAQ Stockholm.

För mer information om C-RAD, besök www.c-rad.com.

 

För ytterligare information:

Tim Thurn, VD, C-RAD AB, Telefon: +46-18-666947, E-post: investors@c-rad.com

 

Ovanstående information är kurspåverkande och måste därmed offentliggöras enligt lagen om värdepappersmarknaden (2007:528).

 


Attachments

PR 20150227 Skandiontender Relaunch_rb2_swe_jl.pdf