Karolinska Development bekräftar full betalning i företrädesemissionen av konvertibler


STOCKHOLM - 2 mars 2015. Karolinska Development AB bekräftar idag mottagandet av de 100 miljoner kronor som tilldelats Thai Charoen Pokphand Group (CP Group)1 i företrädesemissionen av konvertibler. Därmed har hela det tecknade beloppet om nominellt cirka 214 miljoner kronor mottagits.

Den 16 januari 2015 meddelade Karolinska Development att betalningen av de 100 miljoner kronor som tilldelats CP Group i företrädesemissionen av konvertibler hade försenats av administrativa skäl och att betalningen av detta belopp förväntades ske senast den 28 februari 2015. Enligt CP Group var handelsvolymerna för svenska kronor vid Hongkongs banker för låg vid tidpunkten för betalningen för att tillgodose CP Groups behov av 100 miljoner kronor. För att säkerställa stödet till Karolinska Development gjordes stora ansträngningar av CP Group för att kunna genomföra betalningen så snart som möjligt.

Problemen har nu hanterats av CP Group, och Karolinska Development kan härmed bekräfta mottagandet av hela beloppet. Detta innebär att hela det belopp som tecknats i emissionen av konvertibler har mottagits och att inget belopp är utestående. Vidare har CP Group bekräftat för Karolinska Development att CP Group avstår all ränta som är upplupen mellan den 12 januari 2015 (den formella dagen för betalning i konvertibelemission) och den faktiska dagen för betalningen av de 100 miljoner kronorna.

 1 CP Group används i detta pressmeddelande för att beskriva alla enheter inom Thai Charoen Pokhpand Group.

 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Christian Tange, finansdirektör, Karolinska Development AB
Tel: +46 (0) 73 712 14 30, e-mail: christian.tange@karolinskadevelopment.com

 

 

TILL REDAKTÖRERNA

Om Karolinska Development AB
Karolinska Developments mål är att skapa värde för patienter, forskare, investerare och samhället genom att utveckla innovationer från världsledande forskning till differentierade produkter som kan säljas eller utlicensieras. Affärsmodellen är att SELEKTERA de kommersiellt mest attraktiva medicinska innovationerna som har potential att tillgodose medicinska behov UTVECKLA innovationer till det stadium där den största avkastningen på investeringen kan uppnås samt KOMMERSIALISERA innovationer genom försäljning av företag eller utlicensiering av produkter. Ett exklusivt “deal flow”-avtal med Karolinska Institutet Innovations AB, i kombination med andra samarbetsavtal med ledande universitet, ger ett kontinuerligt flöde av innovationer. För mer information: www.karolinskadevelopment.com.

Karolinska Development är noterat på NASDAQ OMX (STO: KDEV). Karolinska Development kan vara skyldig att offentliggöra informationen i detta dokument i enlighet med lagen om handel med finansiella instrument.


Attachments

Karolinska Development bekräftar full betalning i företrädesemissionen av konvertibler.pdf