Genmab beholder en del af rettighederne til HuMax-TAC-ADC – udnytter ikke option til fælles udvikling


Selskabsmeddelelse

  • Genmab vil ikke udnytte option til fælles udvikling og beholder en ejerandel på 25% i HuMax®-TAC-ADC
  • Samarbejdspartneren ADC Therapeutics planlægger at indsende IND-ansøgning for HuMax-TAC-ADC

København, Danmark; 16. marts 2015 – Genmab A/S (OMX: GEN) har i dag meddelt, at selskabet har besluttet ikke at udnytte option til fælles udvikling af HuMax-TAC-ADC under aftalen med ADC Therapeutics Sarl. Genmab beholder 25% af rettighederne til produktet. I henhold til betingelserne i selskabernes aftale havde Genmab en ejerandel på 50% med option på, forud for indsendelsen af en Investigational New Drug (IND)-ansøgning, at fastholde et ligeligt ejerskab af HuMax-TAC-ADC og finansiere halvdelen af udviklingsomkostningerne. Genmab har besluttet ikke at fastholde sin option til fælles udvikling af HuMax-TAC-ADC, men beholder en ejerandel på 25% i produktet. ADC Therapeutics har indikeret, at selskabet planlægger at indsende en IND-ansøgning for HuMax-TAC-ADC i første halvår 2015.

“'Selvom vi har besluttet ikke at finansiere den fælles udvikling af HuMax-TAC-ADC med ADC Therapeutics, er vi glade for at beholde 25% af rettighederne til produktet, som potentielt kan blive det første af sin art til behandling af visse hæmatologiske cancerindikationer” udtaler Jan van de Winkel, ph.d., Chief Executive Officer hos Genmab.

Om HuMax-TAC-ADC
HuMax-TAC-ADC er et ADC-produkt, der kombinerer Genmabs HuMax-TAC antistof og ADC Therapeutics’ PBD-baserede “warhead” og “linker” teknologi. HuMax-TAC-ADC er rettet mod CD25, som er udtrykt på en række hæmatologiske tumorer og viser begrænset ekspression på normalt væv. Derfor er dette target yderst attraktivt for et antibody-payload format. HuMax-TAC-ADC kan potentielt blive det første af sin art til behandling af lymfomer og leukæmier, som udtrykker CD25. HuMax-TAC-ADC udvikles under en aftale mellem Genmab og ADC Therapeutics.

Om PBD “warheads” og “linkers”
ADCer, som udvikles ved brug af ADC Therapeutics' teknologi, kombinerer monoklonale antistoffer rettet specifikt mod bestemte tumortargets med yderst potente pyrrolobenzodiazepin (PBD)-baserede “warheads”, som er udviklet af ADC Therapeutics' samarbejdspartner Spirogen Limited. Disse PBD warheads forbindes med antistoffer med såkaldte “linkers”, som frigiver PBD warhead inde i den cancercelle, som antistofferne er rettet mod. Andre biotekselskaber som f.eks. Genentech og Seattle Genetics har vist interesse i denne teknologi.

Om Genmab A/S
Genmab er et børsnoteret internationalt bioteknologisk selskab, som specialiserer sig i at skabe og udvikle differentierede humane antistoflægemidler til behandling af cancer. Selskabet er stiftet i 1999 og har i dag ét antistof, Arzerra® (ofatumumab) på markedet til behandling af visse indikationer inden for kronisk lymfatisk leukæmi og daratumumab i den sene fase af klinisk udvikling til behandling af myelomatose. Genmab har yderligere en klinisk pipeline med programmer i både sen og tidlig fase samt en innovativ præklinisk pipeline. Genmabs teknologibase består af validerede og egenudviklede næste-generations antistofteknologier – DuoBody® platformen til generering af bispecifikke antistoffer og HexaBody™ platformen, som skaber antistoffer med forbedret effektorfunktion. Genmabs omfattende antistofekspertise ventes at føre til en strøm af fremtidige produktkandidater. Partnerskaber vedrørende udvalgte innovative produktkandidater og teknologier er et primært fokusområde i Genmabs strategi, og selskabet samarbejder med førende farmaceutiske og bioteknologiske selskaber. For yderligere oplysninger henvises til www.genmab.com.

Kontakt:
Rachel Curtis Gravesen, Senior Vice President, Investor Relations & Communications
T: +45 33 44 77 20; M: +45 25 12 62 60; E: r.gravesen@genmab.com

Denne selskabsmeddelelse indeholder fremadrettede udsagn. Ord som ”tror”, ”forventer”, ”regner med”, ”agter” og ”har planer om” og lignende udtryk er fremadrettede udsagn. De faktiske resultater eller præstationer kan afvige væsentligt fra de fremtidige resultater eller præstationer, der direkte eller indirekte er kommet til udtryk i sådanne udsagn. De væsentlige faktorer, som kunne bevirke at vore faktiske resultater eller præstationer afviger væsentligt, inkluderer bl.a., risici forbundet med præklinisk og klinisk udvikling af produkter, usikkerheder omkring udfald af og gennemførelse af kliniske forsøg herunder uforudsete sikkerhedsspørgsmål, usikkerheder forbundet med produktfremstilling, manglende markedsaccept af vore produkter, manglende evne til at styre vækst, konkurrencesituationen vedrørende vort forretningsområde og vore markeder, manglende evne til at tiltrække og fastholde tilstrækkeligt kvalificerede medarbejdere, manglende adgang til at håndhæve eller beskytte vore patenter og immaterielle rettigheder, vort forhold til relaterede selskaber og personer, ændringer i og udvikling af teknologi, som kan overflødiggøre vore produkter samt andre faktorer. For yderligere oplysninger om disse risici henvises til afsnit vedrørende risiko i Genmabs seneste finansielle rapporter, som er tilgængelige på www.genmab.com.  Genmab påtager sig ingen forpligtigelser til at opdatere eller revidere fremadrettede udsagn i denne selskabsmeddelelse og bekræfter heller ikke sådanne udsagn i forbindelse med faktiske resultater, medmindre dette kræves i medfør af lov.

Genmab A/S og dets datterselskaber ejer følgende varemærker: Genmab®, det Y-formede Genmab logo®, Genmab i kombination med det Y-formede Genmab logo™, DuoBody logoet™, HexaBody logoet™, HuMax®, HuMax-CD20®, DuoBody®, HexaBody™ og UniBody®. Arzerra® er et registreret varemærke tilhørende GSK group of companies. 

Selskabsmeddelelse nr. 11
CVR-nr. 2102 3884

Genmab A/S
Bredgade 34E
1260 København K
Danmark


Attachments

11 HuMax-TAC-ADC_dk_160315.pdf