Kommuniké från årsstämma i Cortus Energy AB (publ)


 

 

Pressmeddelande, Kista 2015-03-17

 

Kommuniké från årsstämma i Cortus Energy AB (publ) den 16 mars 2015

 

Vid årsstämma i Cortus Energy AB (publ) (”Cortus Energy” eller ”Bolaget”) den 16 mars 2015 beslutades om fastställelse av Bolagets resultat- och balansräkning samt att disponera resultatet i enlighet med styrelsens förslag i årsredovisningen. Vidare beslutades om ansvarsfrihet för styrelseledamöterna och verkställande direktör. Årsstämman fastställde att antalet styrelseledamöter ska uppgå till fem utan suppleanter samt att antalet revisorer ska uppgå till en utan revisorssuppleant i enlighet med valberedningens förslag. Årsstämman omvalde samtliga styrelseledamöter, styrelseordförande och revisor. Ingen ersättning utgår till av Bolaget anställd styrelseledamot. I enlighet med styrelsens förslag beslutades vidare om emission om aktier och teckningsoptioner.

 

·         Stämman beslutade om fastställelse av Bolagets resultat- och balansräkning.
 

·         Stämman beslutade om att ingen utdelning skulle utgå till aktieägarna samt att årets förlust skulle balanseras i ny räkning.
 

·         Stämman beslutade om att bevilja styrelseledamöterna och verkställande direktören ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2014.
 

·         Stämman fastställde i enlighet med valberedningens förslag att antalet styrelseledamöter ska uppgå till fem utan suppleanter samt att antalet revisorer ska uppgå till en utan suppleanter.
 

·         Stämman beslutade om arvode åt styrelsen och revisor. Det beslutades att arvode till styrelseordföranden ska utgå med 240 000 kr och med 120 000 kr till var och en av de övriga styrelseledamöterna i enlighet med valberedningens förslag (oförändrat från föregående år). Arvode till revisor beslutades utgå enligt av Bolaget godkänd löpande räkning.
 

·         Stämman omvalde på förslag från valberedningen samtliga styrelseledamöter Per-Olov Norberg, Richard Bagge, Peter Forssell, Maria Wetterstrand och Rolf Ljunggren. Per-Olov Norberg omvaldes vidare som styrelseordförande. Slutligen omvaldes nuvarande revisor Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB. Det noterades att Öhrlings PricewaterhouseCoopers har uppgivit att den auktoriserade revisorn Jeanette Cranning fortsätter som huvudansvarig revisor.
 

·         Stämman beslutade om att anta styrelsens förslag om principer för ersättning till ledande befattningshavare, vilka gäller för tiden intill slutet av nästa årsstämma.
 

·         Stämman beslutade om minskning av aktiekapitalet med 4 282 634 kronor från 21 413 166 kronor till 17 130 532 kronor för avsättning till fri fond.
 

·         Stämman beslutade om ändring av bolagsordningens § § 4 och 5.

Beslut om företrädesemission av aktier

·         Stämman beslutade om företrädesemission av aktier. Det beslutades om nyemission av lägst 17 586 834 aktier och högst 42 826 332 aktier varvid Bolagets aktiekapital kan ökas med lägst ca 14 069 466,54 kronor och högst 34 261 064,00 kronor. Den som på avstämningsdagen torsdag den 26 mars 2015 är införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken äger företrädesrätt att för en (1) befintlig aktie teckna två (2) nya aktier till teckningskursen 0,80 kronor per aktie. Aktieägarna erhåller en (1) teckningsrätt för vardera, på avstämningsdagen, innehavd aktie. En (1) teckningsrätt berättigar till teckning av två (2) nya aktier i företrädesemissionen. Teckningsperioden löper mellan den 7 april 2015 till och med den 24 april 2015. Teckningsrätterna är fritt överlåtbara och kommer att handlas mellan den 7 april 2015 och den 22 april 2015.

Beslut om emission av vederlagsfria teckningsoptioner

·         Stämman beslutade om emission av högst 85 652 644 vederlagsfria teckningsoptioner. Den som har utnyttjat sin teckningsrätt i företrädesemissionen tillförsäkras tilldelning av två (2) vederlagsfria teckningsoptioner (d.v.s. att teckningsoptionerna tilldelas utan ytterligare kostnad) för varje nytecknad aktie i företrädesemissionen. En (1)  teckningsoption ger innehavaren rätt att från den 15 september 2015 till den 30 september 2015 teckna en (1) nyemitterad aktie för 0,80 kronor.

 

Det noterades att samtliga stämmans beslut fattades enhälligt.

 

För detaljerade villkor avseende besluten på stämman hänvisas till styrelsens fullständiga förslag som finns tillgängliga på bolagets hemsida. För ytterligare information om emissionerna som beslutades på stämman hänvisas till det prospekt som beräknas offentliggöras den 20 mars 2015.

 

 

För ytterligare information, var vänlig kontakta:

Rolf Ljunggren, VD

Tel: +46 (0)8 588 866 30

 

  

 

 

Om Cortus Energy

Cortus Energy erbjuder kostnadseffektiva och innovativa bioenergilösningar för kraft- och processindustrier baserat på den patenterade förgasningstekniken WoodRoll®. WoodRoll® har stor bränsleflexibilitet, vilket innebär att processen kan utnyttja lågvärdiga förnybara bränslen utan att kompromissa med processprestanda. Cortus Energys aktier är upptagna till handel på Nasdaq First North. Erik Penser Bankaktiebolag, telefon 08-463 80 00, är Bolagets Certified Adviser.


Attachments

2015-03-17 Cortus Energy - Kommuniké årsstämma.pdf