KONECRANES VOITTI AUTOMAATIOPALKINTO 2015 -PALKINNON


Konecranes-työryhmälle on myönnetty Suomen Automaatioseura ry:n Automaatiopalkinto 2015. Palkinto myönnetään uudesta, harmonisoidusta automaatioarkkitehtuurista Teollinen Internet -aikakauden nostolaitteisiin. Palkittuun Konecranes-työryhmään kuuluvat Tuomo Härkönen, Jari Tiittanen, Jari Pehkonen ja Ville Saarela.

Palkittua automaatioarkkitehtuuria voidaan soveltaa erilaisiin nostolaitteisiin ja asiakastarpeisiin. Se mahdollistaa automaatioratkaisujen massaräätälöinnin, ja siten vähentää toimitusprojektikohtaista ohjelmistokehitystä ja testausaikaa. Arkkitehtuuri on modulaarista, harmonisoitua ja uusien automaatio-ominaisuuksien lisäksi se mahdollistaa monipuoliset etäpalvelut. Innovaation toiminnallisuudet perustuvat ”Best Available Technology” -tyyppisiin teknologioihin, jotka tarjoavat laajan ja luotettavan ominaisuusvalikoiman.

Palkittu innovaatio on hieno esimerkki automation systemaattisesta ja modernista hyödyntämisestä. Vakioidun arkkitehtuurin ansiosta automaatio-, etäpalvelu- ja käyttöliittymäratkaisut ovat skaalautuvia ja soveltuvat niin pieniin teollisuusnostureihin kuin vaativiin, raskaisiin prosessinostureihinkin.

Suomen Automaatioseura myöntää Automaatiopalkinnon nyt 13. kerran. Palkinto myönnetään henkilölle, työryhmälle tai yritykselle merkittävästä automaatio-alan tutkimus- tai kehitystyöstä.

Lisätietoja:
Lehdistö:
Tuomo Härkönen, tuotekehitysjohtaja
Sähköposti: tuomo.harkonen@konecranes.com tai puhelin 020 427 4066

Mikael Wegmüller, Johtaja, Markkinointi ja viestintä
Sähköposti: mikael.wegmuller@konecranes.com tai puhelin 020 427 2008

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2014 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 011 miljoonaa euroa. Konsernilla on 12 000 työntekijää ja 600 toimipistettä 48 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR1V).